“Μέσα στην Εκκλησία υπάρχει Άγιο Πνεύμα, υπάρχει Ειρήνη, Ενότητα” αναφέρθηκε στο σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την Κυριακή της Πεντηκοστής.

“Πεντηκοστὴν ἑορτάζομεν, καὶ Πνεύματος ἐπιδημίαν.” Είναι η μέρα της Πεντηκοστής, ημέρα της Εκκλησίας, αλλά ταυτόχρονα του Αγίου Πνεύματος η επιδημία, έφερε την κοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, δηλαδή αυτό που είναι και επικοινωνία. Οι Μαθητές μίλησαν όλες τις γλώσσες.

Έγιναν κατανοητοί απ’όλους τους ανθρώπους και οι ίδιοι κατάλαβαν τον κάθε άνθρωπο. Έτσι λειτουργούμε μέσα στην Εκκλησία. Κατανοούμε ο ένας τον άλλον γιατί πιστεύουμε ακλόνητα ότι είμαστε ζωντανές εικόνες του Θεού.

Στην εποχή της βίας και μάλιστα της ενδοοικογενειακής βίας, όπου τις περισσότερες φορές οι γυναίκες γίνονται θύματα ενός δήθεν ανδρισμού, προτείνεται ως καρπός του Αγίου Πνεύματος η Αληθινή Αγάπη, η Στοργή, η Προσφορά, η Θυσία, η Καταλλαγή. Μέσα στην Εκκλησία υπάρχει Άγιο Πνεύμα, υπάρχει Ειρήνη, Ενότητα. Αυτή χρειαζόμαστε και στην εποχή μας όλοι, Αμήν. ”

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.