Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου: Τιμή και σεβασμός στους ειδήμονες. Επί τη μνήμη των ιαματικών και θαυματουργών Αγίων Αναργύρων ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την 1η του μηνός Νοεμβρίου ε.ε. ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κ. Χρήστος Καπετανίδης και ο Διευθυντής του 219 ΚΙΧΝΕ (στρατιωτικού) κ. Ευάγγελος Μουταφτσής, γιατροί, νοσηλευτές και πολλοί συγγενείς των νοσηλευομένων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στην επίκαιρη ομιλία του σημείωσε· ότι η πίστη στο Χριστό και η ιατρική επιστήμη δεν συγκρούονται αλλά η μία συμπληρώνει την άλλη:

«Ότι ο άνθρωπος έχει ψυχή και σώμα και ότι αμφότερα μετά την πτώση υφίστανται τις συνέπειες της αμαρτίας.

Ότι για τον λόγο αυτό χρειάζεται ο άνθρωπος φάρμακα για την ασθένεια της ψυχής, τα οποία δίδει κατ’ εξοχήν η Εκκλησία με τα μυστήρια της Θείας Ευχαριστίας, της εξομολόγησης και του Ευχελαίου, και φάρμακα για την αντιμετώπιση της ασθένειας του σώματος, που χορηγούν οι θεράποντες ιατροί. Και έκλεισε λέγων ότι:

Όπως σεβόμεθα και τηρούμε τις υποδείξεις του πνευματικού οφείλουμε να υπακούουμε στις υποδείξεις των ειδημόνων ιατρών και να λαμβάνουμε τα φάρμακα ή τα εμβόλια που κατά περίπτωση μας χορηγούν. Δεν έχουμε δικαίωμα να απαξιώνουμε τους ιατρούς και την επιστημονική τους κατάρτιση αλλά οφείλουμε να τιμούμε και να σεβόμεθα το έργο τους, διότι είναι προσφορά διακονίας στον συνάνθρωπο, που κάποιες φορές φθάνει στα όρια της θυσίας».

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός

Μητροπολίτης Ορεστιάδος Δαμασκηνός

Μητροπολίτης Δαμασκηνός

Διαβάστε όλα τα νέα των Ιερών Μητροπόλεων από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.