Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός σχολίασε την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο «αδελφοκτόνο» και «αδικαιολόγητο».

Παράλληλα, δήλωσε συγκλονισμένος για το γεγονός της πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ δύο Ορθόδοξων λαών, «οι οποίοι βαπτίστηκαν στην ίδια κολυμπήθρα, στην κολυμπήθρα του Δνείπερου ποταμού από τον Άγιο Βλαδίμηρο και την Αγία Όλγα – δύο λαούς, οι οποίοι πήραν την Ορθοδοξία από την Κωνσταντινούπολη, από την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία».
Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα Πάνω/Κάτω βέλος για να αυξήσετε ή να μειώσετε ένταση.
«Δεν είχαμε συνηθίσει εδώ στην Ευρώπη σε τέτοια θεάματα και σε τέτοιες επιχειρήσεις. Είναι κάτι το πρωτόγνωρο για την εποχή μας. Αυτό όμως το οποίο με συγκλονίζει εμένα είναι ότι έχουμε δύο λαούς, αδελφούς λαούς, οι οποίοι είναι Ορθόδοξοι και οι δύο λαοί, οι οποίοι βαπτίστηκαν στην ίδια κολυμπήθρα, στην κολυμπήθρα του Δνείπερου ποταμού από τον Άγιο Βλαδίμηρο και την Αγία Όλγα – δύο λαούς, οι οποίοι πήραν την Ορθοδοξία από την Κωνσταντινούπολη, από την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία και βλέπουμε ότι αυτός ο πόλεμος είναι αδελφοκτόνος», δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε εκπομπή της ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος έκανε μια σύντομη ιστορική αναφορά στην καταπίεση που έχει δεχτεί διαχρονικά ο Ουκρανικός λαός από την Ρωσία και στην χρησιμοποιήση της Εκκλησίας από τους πολιτικούς με σκοπό την προώθηση των σχεδίων τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.