Ι.Μ. ΠΑΤΡΩΝ: Η Αγία Ειρήνη τιμάται ιδιαιτέρως στην πόλη και Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών, αφού υπήρχε στην περιοχή του Ριγανοκάμπου, παλαιοχριστιανική Βασιλική, σταυροπηγιακός Ναός, προς τιμήν της Αγίας και πλησίον αυτού ανοικοδομήθη τα τελευταία έτη ο νέος Ιερός Ναός της Αγίας.

Σ’ αυτόν φυλάσσεται ως θησαυρός ατίμητος, η τιμία Κάρα της Μεγαλομάρτυρος, η οποία επεστράφη από την Δύση το έτος 2002.

Την παραμονή της εορτής, ετελέσθη ο μέγας Εσπερινός στον οποίο προέστη και ωμίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ανδρέας Θεοδωράτος.

Ανήμερα, εχοροστάτησε στον Όρθρο και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στη μεγάλη ευλογία να κατέχη η πόλις των Πατρών την κάρα της Αγίας Ειρήνης και εν συνεχεία μίλησε για τα δώρα της Αναστάσεως, που είναι η χαρά, η ειρήνη και η ζωή. Επήνεσε τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ειρηναίο, προιστάμενο του Ιερού Ναού και υπεύθυνο νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, τον συνεφημέριό του π. Ιωάννη Κολώνη και όλους τους συνεργάτες τους για το επιτελούμενο έργο κυρίως στον νεανικό τομέα, αφού η Ενορία σφύζει από νέους και νέες.

Το απόγευμα ετελέσθη ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκλησις και η Λιτάνευσις της τιμίας Κάρας και της ιεράς Εικόνος της Αγίας στους δρόμους της Ενορίας, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως αναφερθείς στον βίο και την πολιτεία της Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.