Η Εκκλησία κράτησε ψηλά την σημαία. Οχι μόνον την περίοδο του Αγώνα το 1821, αλλά και στις μέρες μας, σε καιρούς πανδημίας, όπου οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης συνέπεσαν με τα αυστηρά μέτρα λόγω της επέλασης του κορωνοϊού.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών με το μήνυμά του «Υψώστε τις σημαίες!» και «Ο δρόμος της τιμής…» έστειλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Φυσικά επίκεντρο του λαμπρού εορτασμού της διπλής εορτής ήταν ο πανηγυρίζων ιερός Μητροπολιτικός ναός της Ευαγγελίστριας. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος στο τέλος ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Πριν το «Δι΄ ευχών», ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι οι Ελληνες ελευθερώθηκαν γιατί ήταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αγάπησαν βαθιά την Ελλάδα και είχαν ενότητα μεταξύ τους, προκειμένου να αγωνιστούν και να αποτινάξουν τον Τουρκικό βαρύ καί πολυχρόνιο ζυγό, κάτι που πέτυχαν με θαυμαστό τρόπο.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Πατρών επαίνεσε τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου της πόλης μας, που παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία κρατώντας με υπερηφάνια την ελληνική σημαία και τους κάλεσε να ψάλουν τον εθνικό ύμνο. Στην συνέχεια τελέστηκε η Δοξολογία με την παρουσία των τοπικών αρχών και του εκπροσώπου της κυβέρνησης, υφυπουργού Χωροταξίας, Νικολάου Ταγαρά.

ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ

Στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, εκεί όπου δεσπόζει ο επιβλητικός ανδριάντας του Παλαιών Πατρών Γερμανού, τελέστηκε τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Πατρών για την ανάπαυση της ψυχής του φλογερού ιεράρχη και όλων όσων έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού σχολείου Πατρών κ. Νικόλαος Κοτοπούλης, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.