Θέση αναφορικά με τις αναρτήσεις που μιλούν για «θαυμαστή σωτηρία μοναστηριών και ναών στην Εύβοια» πήρε ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ, Νεκτάριος Τσίλης..

Μη γίνεσθε ανόητοι επαιρόμενοι για θαύματα – Ναοί και μοναστήρια σώθηκαν από την φωτιά για κάποιο σκοπό, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το ότι κάποιοι ναοί και μοναστήρια σώθηκαν από την φωτιά σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος σκοπός», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Όπως ανέφερε, οι χώροι αυτοί «λειτουργούν παραηγορητικά και υποστηρικτικά. Πνευματικά καυ υλικά».

«Σώθηκαν όχι για να συγχαίρουμε ο ένας τον άλλο για το θαύμα αλλά για να διακονηθούν οι πολλαπλές ανάγκες των πληγέντων», υπογράμμισε.

«Μη γίνεσθε ανόητοι επαιρόμενοι για θαύματα. Σκύψτε το κεφάλι και ταπεινωθείτε. Η προσευχή σας δεν ήταν ικανή να σκεπάσει τα χωριά. Θυμηθείτε τον Μωϋσή. Έλεγε στον Θεό: Όχ, δεν θα σώσεις μόνο εμένα από την καταστροφή. Θα σώσεις και όλο τον λαό. Με αυτό τον τρόπο λειτουργούν οι πνευματικοί άνθρωποι», κατέληξε.

Τις τελευταίες ημέρες πολλά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αφορούσαν σε σωτηρίες μοναστηριών, ναών και παρεκκλησιών, τα οποία κόντρα στην ανθρώπινη λογική έμειναν ανέπαφα από τις φλόγες, αν και τα πάντα γύρω τους έγιναν στάχτη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Κατ' αρχήν παγκοσμίως και ειδικά στην χριστιανική παράδοση το πέραν της ανθρώπινης λογικής που λέει ο μητροπολίτης συνιστά θεία παρέμβαση ή κατά το κοινώς λεγόμενο θαύμα
Το αν επαίρονται κάποιοι δεν το γνωρίζω και δεν ξέρω πως το συμπέρανε ο μητροπολίτης
Για το συγκεκριμένο όμως μοναστήρι όλοι πιστεύουμε πως το σκέπασε η χάρις τού Θεού με τις μεσιτείες του γέροντος Ιακώβου του Αγίου Δαβίδ και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου. Το γιατί βγαίνει και κάνει τέτοια σχόλια ας το εξετάσει ο ίδιος. Για εμάς όπως έλεγε ο γέροντας" ζει Κύριος ο Θεός" και σαν χριστιανοί είμαστε περήφανοι που ο Θεός μας έδωσε τέτοιους αγίους
Εύχομαι να αγιασει και αυτός και να σώζει μονές και εκκλησίες