Μητροπολίτης Χαλκίδος: Το πρώτο εικοσιτετράωρο της τριήμερης ποιμαντικής του περιοδείας στα νησιά των Β. Σποράδων ολοκλήρωσε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, το απόγευμα, ο κ. Χρυσόστομος κατέπλευσε στη Σκόπελο και κατευθύνθηκε στις Ιερές Μονές Τιμίου Προδρόμου και Αγίας Βαρβάρας, όπου οι μοναχοί και οι μοναχές, αντιστοίχως, τον υποδέχθηκαν εν χαρά και με την προβλεπόμενη μοναστηριακή τάξη. Μάλιστα, στην Ι. Μονή Αγ. Βαρβάρας τελέστηκε και επίσης δέηση επί τη υποδοχή του Μητροπολίτη.

Το Σάββατο των Ψυχών, 22 Ιουνίου 2024, ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου, με συλλειτουργούς τους αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, Αλέξιο Παπασταμούλο-εφημέριο της Ενορίας Γλώσσης και τον αρχιδιάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Στο κήρυγμά του προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς, ο Μητροπολίτης ομίλησε για την ωφέλεια των κεκοιμημένων από τα δύο Ψυχοσάββατα, που έχουν θεσπιστεί από την Εκκλησία. Ανέφερε, επίσης, ότι κάθε Σάββατο είναι αφιερωμένο στους κεκοιμημένους, αλλά ιδιαιτέρως σήμερα μνημονεύουμε προσευχητικά τον πρώτο άνθρωπο, τον Αδάμ, μέχρι τον τελευταίο, που ενδεχομένως έφυγε από την ζωή μόλις τώρα. Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης περιέγραψε τα μνημόσυνα, ως πράξη φιλανθρωπίας της Εκκλησίας μας προς τους κεκοιμημένους.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική η συμμετοχή των παιδιών και των νέων της Ενορίας και η αθρόα προσέλευση τους στη Θεία Κοινωνία. Ο Μητροπολίτης επαίνεσε τον π. Αλέξιο και τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, που εργάζονται ανύστακτα υπέρ των νέων μελών της ενοριακής εκκλησιαστικής κοιτίδας, ενώ, στο τέλος, μοίρασε στα παιδιά συλλεκτικά ενθύμια της εκατονταετηρίδας του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στην Εύβοια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.