ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: Την ξεκάθαρη και σαφή τους θέση κατέστησαν οι 4 Μητροπολίτες της Θράκης, οι οποίοι με κοινή τους δήλωση επανέλαβαν προς την Κυβέρνηση, την αντίθεση τους στην έναρξη των έργων για επέκταση και αύξηση της χωρητικότητας της δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Όπως αναφέρει το evros – news.gr, οι Μητροπολίτες τών Ιερών Μητροπόλεων τής Θράκης, έχοντας την συναίσθηση των ποιμαντικών θεμάτων των Εκκλησιαστικών Επαρχιών μας, τα οποία συμπλέκονται άρρηκτα με την εθνικώς ευαίσθητη περιοχή τής πατρίδας μας, εκφράζουμε σταθερή από ετών άποψη για την θέση τής Θράκης σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Κατα το παρελθόν έτος, σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, εκφράσαμε την ξεκάθαρη αντίθεσή μας στην πρόθεση τής Κυβερνήσεως για επέκταση και ενίσχυση τών Περιφερειακών Υπηρεσιών τής Υπηρεσίας Υποδοχής καί Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ.) στο Δ.Δ. Φυλακίου Ν. Έβρου, αλλα και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή τής Θράκης, για ευνόητους εθνικούς λόγους.

Την ίδια άποψη εκφράζουμε αμετακίνητα και σήμερα, εφιστώντας την προσοχή όλων τών κρατικών φορέων και τού λαού στην ανάγκη διατήρησης τού διαλόγου και στην οικοδόμηση κλίματος ομονοίας και ομοφροσύνης. Άς μην ξεχνούμε ότι η σύμπραξη τού λαού, τού Κλήρου και τού επισήμου κράτους απέτρεψε την αθρόα εισβολή και ανέδειξε διεθνώς την μεθόδευση τής γείτονος για τη χρησιμοποίηση τών δυστυχών αυτών συνανθρώπων μας ως εργαλείο αποσταθεροποίησης.

Η διαφύλαξη τής πατρίδας μας απαιτεί ομοφροσύνη.

Ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός

Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων

Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.