Έλαβε χώρα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή των Αγίων Αναργυρων Κοσμά και Δαμιανου και την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας.

Για τις ελληνικές κοινότητες της Διασποράς ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Αυτή η ημέρα συμβολίζει τη δυναμική του ελεύθερου κόσμου έναντι του φασισμού και αποτελεί την πρώτη νίκη των Συμμάχων απέναντι στον Άξονα.
Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, στον Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα τελέστηκε Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργουντος του Σεβασμιοτατου Μητροπολίτη Ζαμπιας κ Ιωάννου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο . Το μήνυμα του κ. Κωνσταντινου Βλαση Υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού, καθώς και τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο πρόξενος της Ελλάδας στη Ζάμπια κ Μιχαήλ Κρούπνικ.

Παραβρέθηκαν οι Γενικοί πρόξενοι Ελλάδος Μ . Κουπνικ και Χρήστος Σπαιρον ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Λουσακας Γ Ηλιακοπουλος η δασκάλα του σχολείου της Ελληνικης Κοινότητας Λουσακας γονείς και μαθητές.

Μετά το τέλος της δοξολογίας ακολούθησε αγιασμος, η κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο Μνημείο των Πεσόντων στο προαύλιο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας καθως και η εορταστική σχολική εκδήλωση και δεξίωση στην αίθουσα της Κοινότητας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.