Αναφέρει η Μητρόπολη:

Στο μεσαιωνικό Κάστρο της Λιβαδειάς, που στην μορφή που είναι σήμερα χρονολογείται την εποχή των Καταλανών, οι οποίοι μετά την νίκη τους επί των Φράγκων το 1311 μ.Χ στη μάχη της Κωπαΐδας, έγιναν κύριοι της περιοχής, υπάρχει το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας του 19ου αιώνα. Κάτω από την εκκλησία υπάρχει ο υπόγειος ναός της Αγίας Βαρβάρας, όπου παλαιά υπήρχε η κινστέρνα (δεξαμενή), όπου συγκεκτρώνονταν τα νερά της βροχής.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου ε.έ. τελέστηκε Εσπερινός και Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος.

Το απόγευμα του Σαββάτου στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην πίστη της Αγίας Σοφίας και των τέκνων της, που μαρτύρησαν για τον Χριστό.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ζαγαρά πανοσ. αρχιμανδρίτη π. Θεόδωρο Μίχα καθώς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, για την προετοιμασία της πανηγύρεως. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως η Μητρόπολη έχει κάνει ενέργειες – καταθέση μελέτης – για την αποκατάσταση της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας και ευχήθηκε συν Θεώ να έχουμε σύντομα νεώτερα και δρομολόγηση εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του ναού. Επίσης, ευχαρίστησε για την εκπόνηση της μελέτης την αρχιτέκτονα κ. Άννα Ψωμά, καθώς και την Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου για την συνεργασία του Δήμου.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.