Αναφέρει η Μητρόπολη:

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Πύργου Κιερίου.

Στην ομιλία του ανεφέρθη στην ευαγγελική περικοπή από το κατά Λουκάν άγιο Ευαγγέλιο, στο Ευαγγέλιο του σπορέως και στην Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδο, η οποία συνεκλήθη το 787μ.Χ. Παράλληλα, τόνισε πως το μήνυμα του ευαγγελίου του Ιησού Χριστού είναι αλληλένδετα συνδεδεμένο με την πορεία της ζωής των ανθρώπων.

Βλέπετε πως η πατρίδα μας καθημερινά πολεμάτε, η πίστη μας στον Ιησού Χριστό, τα ελληνορθόδοξα ιδανικά καθημερινά δημιουργούν προϋποθέσεις άθεοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν πιστεύουν στον Ιησού Χριστό, προσπαθούν να κατακρημνίσουν τον κοινωνικό ιστό της πατρίδος μας και να δημιουργήσουν άθεες καταστάσεις, οδηγώντας μας στον όλεθρο και την καταστροφή, γιατί θα απομακρυνθούμε από την πίστη μας στον Ιησού Χριστό, την αγάπη μας προς την πατρίδα, όπου οι πρόγονοί μας έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Έρχονται να μας υποδουλώσουν με νέες διδασκαλίες, με νέα ήθη, με καταστάσεις που μας συρρικνώνουν, μας αδυνατίζουν πνευματικά οδηγώντας μας στον όλεθρο και στην καταστροφή.

Ακολούθως, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλός μας π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου ανέγνωσε το Εγκύκλιο Σημείωμα σχετικά με το θέμα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, το οποίο ενημερώνει το πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας για την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί αυτού.

Φωτογραφίες: Λάμπρος Στεργίου

Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Πύργου Κιερίου Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Πύργου Κιερίου Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Πύργου Κιερίου Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Πύργου Κιερίου Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Πύργου Κιερίου Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Πύργου Κιερίου Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Πύργου Κιερίου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.