Αναφέρει η Μητρόπολη:

Ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου
Το εσπέρας της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Ακολούθως, πραγματοποίησε το εσπερινό του κήρυγμα για την Αρχιερατική Περιφέρεια Φαρσάλων με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Ιωάννην άγιον Ευαγγέλιον». Κάθε Πέμπτη εσπέρας πραγματοποιεί το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα στον ως άνω Ιερό Ναό και κάθε Κυριακή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.Προηγείται ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο (5:30΄μ.μ.).

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Οσίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Το διήμερο αυτό ετέθη προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα λειψάνου του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, καθότι ο ίδιος μετείχε στην δεύτερη ανακομιδή του λειψάνου του Οσίου.

Φωτογραφίες: Λάμπρος Καρκαλέτσης και Λάμπρος Στεργίου

Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.