Θεοφάνεια 2018-Μητρόπολη Σπάρτης

Η Ιερά Μητρόπολη μας, σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης, καθιέρωσε από to 2016 τον Αγιασμό των Υδάτων στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Σπάρτης, με κύριο στόχο η νεολαία της πόλης να βιώσει μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο την Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

Στη φετινή τελετή, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου 2018, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα Πρωτ. Γεώργιο Μπλάθρα, τους υπόλοιπους κληρικούς της Λακωνικής πρωτεύουσας και τους δύο ιεροδιακόνους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Πριν την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος. Αρχικά αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ευχαριστώντας τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ολοπρόθυμη συμβολή τους. Στη συνέχεια ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή Φώτιση, ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε το σωστό και να βαδίζουμε στον δρόμο της αγάπης, της συγχώρεσης και της σύνεσης.

Αμέσως μετά αρκετοί ήταν οι νέοι της πόλης που βούτηξαν στην πισίνα, για να δεχθούν τη χάρη Του Τιμίου Σταυρού. Ο πρώτος που έπιασε τον Σταυρό έλαβε, ως ευλογία, από τον Σεβασμιώτατο έναν επιστήθιο σταυρό, ενώ στους υπόλοιπους προσφέρθηκαν βιβλία πνευματικής οικοδομής. Παράλληλα όλοι δέχθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια των τοπικών αρχόντων.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα. Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αποστολάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μοιράγιας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αργειτάκος, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.

Μητρόπολη Σπάρτης: Αγιασμός των Υδάτων στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μητρόπολη Σπάρτης: Αγιασμός των Υδάτων στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μητρόπολη Σπάρτης: Αγιασμός των Υδάτων στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μητρόπολη Σπάρτης: Αγιασμός των Υδάτων στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μητρόπολη Σπάρτης: Αγιασμός των Υδάτων στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μητρόπολη Σπάρτης: Αγιασμός των Υδάτων στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μητρόπολη Σπάρτης: Αγιασμός των Υδάτων στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μητρόπολη Σπάρτης: Αγιασμός των Υδάτων στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.