Όπως αναφέρει το Φως Φαναρίου

Την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας προέστη της Θείας Λειτουργίας στο Ησυχαστήριο του Αγίου Νικολάου στην πόλη Rättvik (Ρέττβικ) της Σουηδίας και στη συνέχεια τέλεσε το μνημόσυνο του ιδρυτού του Ησυχαστηρίου, μακαριστού Ιερομονάχου Ευσεβίου Βίττη, με τη συμμετοχή του Παν. Αρχιμανδρίτου κ. Αλέξανδρου Λουκάτου, Ιερατικώς Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, και μελών του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.

Τους ύμνους έψαλλαν οι Δρ. Γεώργιος Σιδεράς και κ. Δημήτριος Μπατσέλας.

Στο τέλος της ευχαριστιακής συνάξεως, ο επίσκοπος σκιαγράφησε την προσωπικότητα του μακαριστού π. Ευσεβίου, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον θεμελιωτή του Ορθόδοξου μοναχισμού στη Σκανδιναυΐα και ευχήθηκε σύντομα να επανδρωθεί το ησυχαστήριο με μία άξια και αφοσιωμένη αδελφότητα.

Ακολούθησε γεύμα για τους προσκυνητές, πολλοί εκ των οποίων ήλθαν από τη Στοκχόλμη και την ευρύτερη περιοχή. Την οργάνωση προσέλευσης των προσκυνητών είχε αναλάβει η κ. Χριστίνα Χρυσοβέργη, την οποία ευχαρίστησε ο ποιμενάρχης για την πολυετή αφοσίωσή της στον μακαριστό πνευματικό της πατέρα, Γέροντα Ευσέβιο Βίττη, και στην μέχρι τούδε ποικιλότροπη υποστήριξή της στο έργο του Ησυχαστηρίου.

Εκ παραλλήλου, ευχαρίστησε τους προσκυνητές και δωρητές που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της αγιογραφήσεως, καθώς και τον κ. Γεώργιο Τζανή για την προετοιμασία του γεύματος, προσφορά ανωνύμου δωρητού, εις μνήμην του αδελφού του Νικολάου. Παρόντες στην πανήγυρη του ησυχαστηρίου ήταν, επίσης, ο αγιογράφος κ. Μιχαήλ Ανδρούτσος εξ Ιωαννίνων και οι συνεργάτες του κ.κ. Δημήτριος Ανδρούτσος, Σπυρίδων Μέτσης και Χρήστος Αυγήτας, οι οποίοι ήλθαν επί τούτου για να τοποθετήσουν εντός του Ιερού Βήματος του ησυχαστηρίου τις εικόνες (τοιχογραφίες σε φυσικό μέγεθος) των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας και των Οσίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, όπως επίσης και τις εικόνες του Αποστόλου Βαρθολομαίου, προς τιμήν της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, και του Αγίου Ευσεβίου Επισκόπου Σαμοσάτων, εις μνήμην του μακαριστού π. Ευσεβίου, δεξιά και αριστερά του τέμπλου.

Μητρόπολη Σουηδίας: Ολοκληρώθηκε η Αγιογράφηση στο Ησυχαστήριο του Αγίου Νικολάου Μητρόπολη Σουηδίας: Ολοκληρώθηκε η Αγιογράφηση στο Ησυχαστήριο του Αγίου Νικολάου Μητρόπολη Σουηδίας: Ολοκληρώθηκε η Αγιογράφηση στο Ησυχαστήριο του Αγίου Νικολάου Μητρόπολη Σουηδίας: Ολοκληρώθηκε η Αγιογράφηση στο Ησυχαστήριο του Αγίου Νικολάου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.