Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στα Κατσίκια, πόλεως Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, στην ομιλία του, ανεφέρθη στον βίο του τιμώμενου Αγίου που έζησε κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους. «Εξαιτίας της βαθιάς πίστης και της αφιερώσεώς του προς τον Θεό σε νεαρή ακόμη ηλικία, σε μια εποχή μάλιστα που κυριαρχούσαν οι διωγμοί και οι σφαγές των χριστιανών, ανταμείφθηκε πλουσίως με την θεία χάρη, επιτελώντας πολλά θαύματα», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος και συμπλήρωσε πως η ονομασία του Αγίου μας υπενθυμίζει ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι ο πραγματικός ελευθερωτής ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους από την αμαρτία, από το κράτος του διαβόλου, από την φθορά του θανάτου, από τα πάθη και την ειδωλολατρία.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος παρέστη στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, που βρίσκεται εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νεαπόλεως.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ομίλησε στους κρατούμενους του Καταστήματος Κράτησης σχετικώς με την Εορτή, υπογραμμίζοντας πως η Αγία μας Εκκλησία, συνδέοντάς την με την Εορτή των Χριστουγέννων, θέλει να μας υπενθυμίσει ότι όλοι μπορούμε να κερδίσουμε την εσωτερική μας ελευθερία που πηγάζει από την αγάπη προς τον Χριστό.

Για τον λόγο αυτό είναι ανάγκη να προετοιμαστούμε πνευματικά, δια της συμμετοχής στις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες της Τεσσαρακοστής αυτής και δια των Μυστηρίων της Εξομολογήσεως και της Θείας Κοινωνίας, ώστε να εκπληρωθεί ο αληθινός σκοπός της ζωής μας που δεν είναι άλλος από την σωτηρία μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.