Αναφέρει η Μητρόπολη:

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε τo Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, στον Ιερό Ναό Ευαγγ. Θεοτόκου Ηγουμενίτσας η εορτή της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου και συλλειτουργούντων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και των ιερέων και του διακόνου του Ιερού Ναού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω των Νικητηρίων της 28ης Οκτωβρίου παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού Θεσπρωτίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας κύριος Δονάτος Αναστασίου.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων στο μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και ο εορτασμός της επετείου ολοκληρώθηκε με παρέλαση Σχολείων και Συλλόγων της πόλεως της Ηγουμενίτσας.

Μητρόπολη Παραμυθίας: Εορτή Αγίας Σκέπης-Εθνική Επέτειος 28ης Οκτωβρίου Μητρόπολη Παραμυθίας: Εορτή Αγίας Σκέπης-Εθνική Επέτειος 28ης Οκτωβρίου Μητρόπολη Παραμυθίας: Εορτή Αγίας Σκέπης-Εθνική Επέτειος 28ης Οκτωβρίου Μητρόπολη Παραμυθίας: Εορτή Αγίας Σκέπης-Εθνική Επέτειος 28ης Οκτωβρίου Μητρόπολη Παραμυθίας: Εορτή Αγίας Σκέπης-Εθνική Επέτειος 28ης Οκτωβρίου Μητρόπολη Παραμυθίας: Εορτή Αγίας Σκέπης-Εθνική Επέτειος 28ης Οκτωβρίου

Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ εορτάζει την 1η Οκτωβρίου όπου και το βιογραφικό σημείωμα. Η Εκκλησία της Ελλάδος όμως, την έχει μεταθέσει στις 28 Οκτωβρίου, όπου η Ελλάδα γιορτάζει το μεγάλο γεγονός της διασώσεως και απελευθερώσεως της από τον Ιταλογερμανικό ζυγό. Την Ακολουθία που ψάλλεται αυτή την ημέρα την έγραψε ο Αγιορείτης Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης και εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 21 Οκτωβρίου 1952 μ.Χ. όπου και αποφασίστηκε ο συνεορτασμός της εορτής της Αγίας Σκέπης και της Εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» (Συνοδικές Εγκύκλιοι, Τόμος Β’, Αθήνα 1956, σελ. 649).

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.