ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Tην Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου αναμένεται να συνέλθει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, όπως είχε γράψει και το ope.gr, σε προγραμματισμένη συνεδρία προκειμένου να επικυρώσει τα αποτελέσματα για το τριπρόσωπο για την Ιερά Μητρόπολη Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Εκκλησία της Κύπρου, η περίοδος ενστάσεων λήγει την 22α Φεβρουαρίου 2023, στη 1.00 μ.μ. ακολούθως, θα προχωρήσουν στην επίσημη ενημέρωση του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου και της Ιεράς Συνόδου για τα αποτελέσματα και με τις ενστάσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου αφού η Ιερά Σύνοδος δει το αποτέλεσμα, μελετά τις ενστάσεις και καθορίζει το τριπρόσωπο. Όπως αναφέρει το καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου “εντός τριών ημερών από τις εκλογές δύναται οποιοσδήποτε να υποβάλει στην Ιερά Σύνοδο ενστάσεις επί της εκλογικής διαδικασίας και εντός πέντε ημερών από την παρέλευση της προθεσμίας η Ιερά Σύνοδος συγκαλείται και προχωρά στην επικύρωση των αποτελεσμάτων και κατάρτιση του τριπροσώπου”.

Οι τρεις που έστειλε ο λαός στο Τριπρόσωπο
Με βάση τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής o Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης, o Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος απαρτίζουν το τριπρόσωπο από το οποίο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θα αναδείξει τον επόμενο Μητροπολίτη Πάφου, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στην μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου.

Σημειώνεται πως ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης και Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πάφου έλαβε 6.664 ψήφους και ποσοστό 50,01%. Ακολουθεί ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου, Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενος της Μονής Απόστολου Βαρνάβα, ο οποίος εξασφάλισε 3.996 ψήφους και ποσοστό 29,99% και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, με 1.942 ψήφους και ποσοστό 14,57%.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.