Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν

Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν: Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου

Το Σάββατο, 23η Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβ.Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, συμπαραστατούμενος από τους Αιδεσιμ. Εφημερίους του Pointe-Noire, προ του πέρατος της οποίας ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου, του από Κεντρώας Αφρικής (2003-2010).

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην πολύκαρπη ιεραποστολική και ποιμαντική διακονία του αειμνήστου Ιεράρχου, ο οποίος ως Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής διεποίμανε έως του έτους 2010 και την ορθόδοξη κοινότητα του Κονγκό-Μπραζαβίλ, καταλιπών πλούσια πνευματική παρακαταθήκη και σημαντικές υλικές υποδομές.

Σημειώνεται ότι την 7η Οκτωβρίου 2010, κατόπιν αποφάσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, τα κράτη της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ και της Δημοκρατίας της Γκαμπόν, αποσπασθέντα από την πνευματική και διοικητική δικαιοδοσία των Ιερών Μητροπόλεων Κεντρώας Αφρικής και Καμερούν αντιστοίχως, απετέλεσαν μία ξεχωριστή Επισκοπή, την Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.

Μητρόπολη Μπραζαβίλ: Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πενταπόλεως

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.