Συνεχίζοντας την διανομή φαρμάκων σε νοσηλευτικά ιδρύματα του Κονγκό ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη στην πόλη Dolisie, την 6 Φεβρουαρίου 2019, όπου επισκέφθηκε διαδοχικώς το Γενικό Νοσοκομείο, το Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το νοσοκομείο «Hopital de Reference» της πόλεως και προσέφερε ποσότητα φαρμάκων για τις ανάγκες των νοσηλευομένων σε αυτά απόρων ασθενών.

Η προσφορά αυτών των φαρμάκων, τα οποία ευγενώς ετέθησαν στην διάθεση της τοπικής Εκκλησίας από τον Φαρμακοβιομήχανο κ.Χρήστο Κυλικά, Πρόξενο της Δημοκρατίας του Κονγκό στην Ελλάδα, έγινε αποδεκτή με ιδιαιτέρως θερμούς λόγους ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης από τους Διευθυντές των τριών προαναφερθέντων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και αποτελεί αντίδωρο ευγνωμοσύνης της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ προς αυτά που συνεχίζουν να ανταποκρίνονται ολοπροθύμως σε παλαιότερο παρακλητικό αίτημα του Μητροπολίτου περί δωρεάν ιατρικών εξετάσεων ή και νοσηλείας των μικρών παιδιών του ορθοδόξου ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος».

Tις διαδοχικές επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου στα νοσοκομεία της τρίτης πολυπληθέστερης πόλεως του Κονγκό-Μπραζαβίλ εκάλυψε η κρατική τηλεόραση « Télé Congo»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.