Μητρόπολη Μάνης

Από την Κυριακή της Τυρινής 18 Φεβρουαρίου 2018 και κάθε Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, με τους ωραιότατους ύμνους πού ομιλούν περί νηστείας, μετανοίας, ταπεινοφροσύνης, ασκήσεως και καλλιεργούν στις ψυχές αγωνιστική και κατανυκτική δοξολογική διάθεση.

Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης έχει την παράδοση να τελεί τους Εσπερινούς αυτούς, δίδοντας παράλληλα την ευκαιρία στους πιστούς, να ακούσουν και το Λόγο του Θεού, μέσα από τα Εσπερινά Κηρύγματα.

Φέτος όλοι οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, στην πόλη του Γυθείου, θα τελεστούν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γυθείου, με ώρα έναρξης 18:00, αρχής γενομένης από το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, όπου θα τελεστεί ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος ονομάζεται και Εσπερινός της Συγγνώμης, επειδή κατά τη διάρκειά του, κληρικοί και λαϊκοί ανταλλάσσουν τον ασπασμό της αγάπης, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον, πριν την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ομιλητές στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς θα είναι οι εξής:

Στον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό (18/2) ομιλητής ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος

Στον Β’ Κατανυκτικό Εσπερινό (25/2) ομιλητής ο καθηγούμενος της Ι.Μ. Παναγίας Γιατρίσσης αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Πανταζής

Στον Γ’ Κατανυκτικό Εσπερινό (4/3) ομιλητής ο αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Μπολοβίνος

Στον Δ’ Κατανυκτικό Εσπερινό (11/3) ομιλητής ο αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καρολεμέας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.