Αναφέρει η Μητρόπολη:

Μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής ανατάσεως και με τη δέουσα λαμπρότητα, δεκάδες πιστοί τίμησαν τη Δεσποτική Εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στην Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτισσας.

Στην ακολουθία του Εσπερινού, που τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής (Ι.Ν. Γενεσσίου της Θεοτόκου) χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος.

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως, προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσαι την εις Μεγαλόσχημον Κουρά του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Πανταζή, ο οποίος βρίσκεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτρισσας από το 2000 όπου και εκάρη μοναχός από το Σεβασμιώτατο και στη συνέχεια χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος.

Πατρικές νουθεσίες προς τον πρώτο Μεγαλόσχημο Μοναχό της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

Μετά την απόλυση του Εσπερινού το πυκνό εκκλησίασμα, αφού ασπάστηκε το Τίμιο Σταυρό που βρισκόταν στο μέσο του ναού ευχήθηκε στον Μοναχό π. Χρυσόστομο, ενώ ακολούθως παρατέθηκε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους στο αρχονταρίκι.

Μητρόπολη Μάνης: Κουρά Μεγαλόσχημου Μοναχού Μητρόπολη Μάνης: Κουρά Μεγαλόσχημου Μοναχού Μητρόπολη Μάνης: Κουρά Μεγαλόσχημου Μοναχού Μητρόπολη Μάνης: Κουρά Μεγαλόσχημου Μοναχού Μητρόπολη Μάνης: Κουρά Μεγαλόσχημου Μοναχού Μητρόπολη Μάνης: Κουρά Μεγαλόσχημου Μοναχού Μητρόπολη Μάνης: Κουρά Μεγαλόσχημου Μοναχού Μητρόπολη Μάνης: Κουρά Μεγαλόσχημου Μοναχού Μητρόπολη Μάνης: Κουρά Μεγαλόσχημου Μοναχού

Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο

Υπεύθυνος: Πρωτ/ρος Σταύρος Βλαστέλλης

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα

1) Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων ”Ο Άγιος Παντελεήμων” (Τρόφιμοι 25).

Πνευματικός Σύμβουλος: Πρωτ/ρος Σταύρος Βλαστέλλης

Πλήν τούτων ο Σεβ. Μητροπολίτης προεδρεύει:

1) Εις το κληροδότημα Παναγουλάκου Ιωαν.

2) Ιωάννου και Σταυρούλας Βουζουναρά

3) Ιωάννου Κωνσταντοπούλου

4) Χριστιανικής Ενώσεως κυρίων και Δεσποινίδων Γυθείου ΄΄Παναγία η Χρυσαφίτισσα’’

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.