Γράφει η Μητρόπολη Λευκάδος

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η φιλανθρωπική βραδιά υπέρ της ενισχύσεως του Οίκου Πρόνοιας (Γηροκομείου) της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ. στην κατάμεστη αίθουσα του κτήματος «Γαρδέλη» που φιλοξένησε γι’ ακόμη μια χρονιά την εκδήλωση.

Την βραδιά άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος ο οποίος, αφού ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η παρουσία όλων δηλώνει την αποδοχή και την συμπαράσταση στο έργο της τοπικής μας εκκλησίας. Αναφέρθηκε στην ανάγκη της ανταπόκρισης όλων μας για την συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου και στα ένδοξα γηρατειά, τα οποία όλοι πρέπει να τιμούμε και να στηρίζουμε με κάθε τρόπο.

Το Γηροκομείο αγωνίζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του και το πετυχαίνει χάρη στη βοήθεια και συμπαράσταση όλων και γι’ αυτό απηύθυνε προσωπικές ευχαριστίες κι ευχές προς όλους, τονίζοντας όμως την αναγκαιότητα της άμεσης παρέμβασης των τοπικών φορέων και την συνεργασία μαζί τους ώστε να υλοποιηθεί εγκαίρως το έργο αποκατάστασης του κτηρίου του Οίκου Πρόνοιας και η κατασκευή πτέρυγας χρονίως πασχόντων.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο διευθυντής του Ιδρύματος Αιδεσιμολ. Οικονόμος π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος, ο οποίος ευχαρίστησε τους χορηγούς, τα καταστήματα και τους ιδιώτες που προσέφεραν τα τρόφιμα για την εκδήλωση και τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, την ορχήστρα, το προσωπικό του καταστήματος και όλους όσους συνέβαλαν, φανερούς και αφανείς, στην πραγματοποίηση αυτής της βραδιάς και ιδιαιτέρως τους πολιτικούς φορείς που έδωσαν το παρόν τους και προσφέρουν καθημερινώς στο έργο του Γηροκομείου.

Το λόγο πήρε ο Βουλευτής Λευκάδος κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Χαλικιάς και ο Δήμαρχος Λευκάδος κ. Κων/νος Δρακονταειδής οι οποίοι αναφέρθηκαν στο τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που η Ιεράς μας Μητρόπολη επιτελεί και στην άψογη συνεργασία που έχουν με την τοπική εκκλησία, υποσχόμενοι ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για την πραγματοποίηση του έργου του Οίκου Πρόνοιας .

Στην συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας τίμησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας τον ιδιοκτήτη του χώρου κ. Σπύρο Σκληρό για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας και την στήριξή του, ο οποίος στη συνέχεια πήρε το λόγο κι ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Μητροπολίτη καθώς και όλους όσους εργάζονται νυχθημερόν στην υπηρεσία της τρίτης ηλικίας και με τιμητική πλακέτα τον κ. Πάνο Ορφανό για τη πολυετή συμβολή και το έργο του στη λειτουργία του Γηροκομείου μας. Ιδιαιτέρως, όμως, ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και τους εθελοντές του Γηροκομείου και φυσικά τον ακούραστο Διευθυντή π. Παναγιώτη.

Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι είχαν τη χαρά να γευτούν φαγητά από ένα πλουσιότατο μπουφέ και να διασκεδάσουν με ζωντανή παραδοσιακή μουσική από την τοπική ορχήστρα. Οι περισσότεροι μάλιστα έφυγαν με πολλά δώρα από την πλούσια λαχειοφόρο αγορά που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά όπου όλοι οι συντελεστές έδωσαν και φέτος τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχή πραγματοποίησή του φιλανθρωπικού σκοπού της.

Μητρόπολη Λευκάδος: Επιτυχής η φιλανθρωπική βραδιά υπέρ ενισχύσεως του Οίκου Πρόνοιας Μητρόπολη Λευκάδος: Επιτυχής η φιλανθρωπική βραδιά υπέρ ενισχύσεως του Οίκου Πρόνοιας Μητρόπολη Λευκάδος: Επιτυχής η φιλανθρωπική βραδιά υπέρ ενισχύσεως του Οίκου Πρόνοιας Μητρόπολη Λευκάδος: Επιτυχής η φιλανθρωπική βραδιά υπέρ ενισχύσεως του Οίκου Πρόνοιας Μητρόπολη Λευκάδος: Επιτυχής η φιλανθρωπική βραδιά υπέρ ενισχύσεως του Οίκου Πρόνοιας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.