Αναφέρει η Μητρόπολη:

Το πρωί της Κυριακής, 5 Νοεμβρίου 2017 τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος, μεσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και με ιδιαίτερη λαμπρότητα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου πλαισιούμενου από κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, καθώς και φιλοξενούμενους κληρικούς εκ των Ιερών Μητροπόλεων Νικοπόλεως και Πρεβέζης και Μεγάρων και Σαλαμίνος.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε εις υποδιάκονο τον κ. Βασίλειο Αρβανίτη, έναν ευσεβή και εκλεκτό έγγαμο νεαρό Λευκαδίτη, γαλουχημένο εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου μέσα στους κόλπους της τοπικής μας Εκκλησίας, καθότι υπήρξε επί πολλά έτη πνευματικό παιδί του μακαριστού πατρός Ηλία Μάλφα, τέως εφημερίου του εν λόγω Ιερού Ναού αλλά και μέχρι τούδε δεξιός ιεροψάλτης της εν λόγω ενορίας.

Κατά την διάρκεια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του αγαπητού Βασιλείου, με την προσευχή κλήρου και λαού που από νωρίς είχε κατακλείσει τον Ιερό Ενοριακό Ναό της πόλεώς μας. Ο π. Βασίλειος στο σύντομο λόγο του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που από την πρώτη στιγμή τον αγκάλιασε ως πνευματικός πατέρας καθώς και τον εφημέριο του Ιερού Ναού και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Κοσμά, τον πνευματικό του, Πανοσιολ. Αρχιμ, π. Βαρνάβα Λαμπρόπουλο, την οικογένεια και τους στενούς του ανθρώπους.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στον νέο Ιεροδιάκονο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τόνισε μεταξύ άλλων την τεράστια ευθύνη που ο νέος κληρικός μας φέρει από σήμερα και στο εξής απέναντι στον Θεό και τους ανθρώπους κρατώντας καθαρό τον χιτώνα της Ιερωσύνης του Χριστού και του ευχήθηκε καλή διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου μας. Στη συνέχεια, ιερός Κλήρος και πιστός λαός του Θεού, αναφώνησε το «Άξιος».

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Αθανάσιος ευχαρίστησε θερμώς τον Σεβασμιώτατο για την μεγάλη ευλογία να ζήσει κλήρος και λαός «Πεντηκοστής ημέραν». Με την σειρά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τόσο τους κληρικούς, πρεσβυτέρους και διακόνους, όσο και την οικογένεια και όλους όσους συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν στην χαρά του π. Βασιλείου.

Να ζήσει ο νέος Ιεροδιάκονος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και να ευαρεστήσει Θεό και ανθρώπους. Άξιος!!

Μητρόπολη Λευκάδος: Εις διάκονον χειροτονία π. Βασιλείου Αρβανίτη Μητρόπολη Λευκάδος: Εις διάκονον χειροτονία π. Βασιλείου Αρβανίτη Μητρόπολη Λευκάδος: Εις διάκονον χειροτονία π. Βασιλείου Αρβανίτη Μητρόπολη Λευκάδος: Εις διάκονον χειροτονία π. Βασιλείου Αρβανίτη Μητρόπολη Λευκάδος: Εις διάκονον χειροτονία π. Βασιλείου Αρβανίτη

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.