Αναφέρει η Μητρόπολη:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ανήμερα της μεγάλης εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 το πρωί, προέστη της επισήμου δοξολογίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, επί τη εορτή των Ενόπλεων Δυνάμεων, παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, ευχηθείς καλή δύναμη στον στρατό και τα σώματα ασφαλείας της ενδόξου πατρίδος μας, ενώ ομίλησε κατά την θεία λειτουργία, για την Υπεραγία Θεοτόκο και την είσοδό της στα Άγια των Αγίων, καθώς και για την στολή της αφθαρσίας, την οποία καλούμαστε να ενδυθούμε όλοι οι χριστιανοί.

Στην συνέχεια παρηκολούθησε συγκινημένος την εορταστική εκδήλωση και την παρουσίαση των όπλων από την σχολή ΣΜΥ, ενώ εγκαινίασαν μαζί με τον Στρατηγό της 1ης Στρατιάς και τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, την έκθεση φωτογραφίας δράσεων των Ενόπλεων Δυνάμεων.

Μητρόπολη Λαρίσης: Λαμπρή Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στον Άγιο Αχίλλιο Μητρόπολη Λαρίσης: Λαμπρή Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στον Άγιο Αχίλλιο Μητρόπολη Λαρίσης: Λαμπρή Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στον Άγιο Αχίλλιο Μητρόπολη Λαρίσης: Λαμπρή Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στον Άγιο Αχίλλιο Μητρόπολη Λαρίσης: Λαμπρή Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στον Άγιο Αχίλλιο Μητρόπολη Λαρίσης: Λαμπρή Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στον Άγιο Αχίλλιο Μητρόπολη Λαρίσης: Λαμπρή Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στον Άγιο Αχίλλιο Μητρόπολη Λαρίσης: Λαμπρή Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στον Άγιο Αχίλλιο

Εισόδια της Θεοτόκου

Η ευσεβής Άννα σύζυγος του Ιωακείμ, πέρασε τη ζωή της χωρίς να μπορέσει να τεκνοποιήσει, καθώς ήταν στείρα. Μαζί με τον Ιωακείμ προσευχόταν θερμά στον Θεό να την αξιώσει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, με την υπόσχεση ότι θα αφιέρωνε το τέκνο της σε Αυτόν. Πράγματι, ο Πανάγαθος Θεός όχι μόνο της χάρισε ένα παιδί, αλλά την αξίωσε να φέρει στον κόσμο τη γυναίκα που θα γεννούσε το Μεσσία, το Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Όταν η Παναγία έγινε τριών χρόνων, σύμφωνα με την παράδοση, η Άννα και ο Ιωακείμ, κρατώντας την υπόσχεσή τους, την οδήγησαν στο Ναό και την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία.

Ο αρχιερέας παρέλαβε την Παρθένο Μαρία και την οδήγησε στα Άγια των Αγίων, όπου δεν έμπαινε κανείς εκτός από τον ίδιο, επειδή γνώριζε έπειτα από αποκάλυψη του Θεού το μελλοντικό ρόλο της Αγίας κόρης στην ενανθρώπιση του Κυρίου. Στα ενδότερα του Ναού η Παρθένος Μαρία έμεινε δώδεκα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.