Αναφέρει η Μητρόπολη:

Το εσπέρας της Κυριακής 22 Οκτωβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου της Μ. Δευτέρας της Μεγάλης Εβδομάδας του Αγίου Δημητρίου, εις τον φερώνυμο Ιερό Ναό της ενορίας της Χρυσαυγής Λαγκαδά.

Προ της ενάρξεως της Ακολουθίας εκομίσθη υπό του Σεβασμιώτατου μικρό απότμημα των Σεπτών και Χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Δημητρίου του Μυροβλύτου και Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των παρευρισκομένων πιστών.

Στην εσπερινή ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ομίλησε περί του Χριστομίμητου Βίου και του Μαρτυρίου του Αγίου Δημητρίου, κάνοντας αναφορά στην λεγομένη Μεγάλη Εβδομάδα του Αγίου Δημητρίου και στους υπέροχους ύμνους που ακούγονται αυτή την περίοδο (έργο του Αγίου Συμεώνος Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης), καθώς και στους λόγους όπου καθιερώθηκε αυτός ο εορτολογικός κύκλος που περιέβαλλε την εορτή του μάρτυρος.

Παράλληλα χαρακτήρισε τον Άγιο Δημήτριο παράδειγμα για τους νέους, διότι έχοντας μέσα στην καρδιά του, τον Ιησού Χριστό δίδασκε στους νέους Ιησού Χριστό χωρίς φόβο αλλά με δύναμη ζωής και θάρρος ομολογούσε αυτή του την αγάπη προς τον Κύριο αποκαλύπτοντας παράλληλα τα Μυστήριας της Βασιλείας του Κυρίου μας, χωρίς να ντρέπεται και να φοβάται όπως δυστυχώς κάνουν κάποιοι την σήμερον ημέρα που ντρέπονται να κάνουν και τον Σταυρό τους, θεωρώντας ταυτόχρονα οτιδήποτε ευλογημένο και αγιασμένο ως αποτυχία.

Μητρόπολη Λαγκαδά: Όρθρος της Μ. Δευτέρας της Μ εβδομάδος του Αγ. Δημητρίου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.