Κατόπιν σεπτής ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. κ. Παντελεήμονος, την Κυριακή μετά την Εορτή της Κοιμήσεως και την εις Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και εορτή του Αγίου Θεοφάνους του Θαυματουργου, Πολιούχου Ναούσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωαννης, Ιερούργησε εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Αδελφότητος «Πέλεκαν».

Προ της Απολύσεως και μέσα σε κλίμα συγκινήσεως ετελέσθη το ετήσιο Μνημόσυνο της μακαριστής Άννης (Μοροχλιάδου), προεστώσης της Αδελφότητος«Πέλεκαν».

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή τόσο από την ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή όσο και από την μνήμη των σήμερα τιμωμένων Αγίων υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι, «σήμερα το ζητούμενο είναι να επικαλούμασθε την παρουσία του Κυρίου στην ζωή μας, στον αγώνα και στην προσπάθεια μας, χωρίς να ζούμε με ψευδαισθήσεις και υποκατάστατα».

Αναφερόμενος εν συνεχεία στο πρόσωπο και στον χαρακτήρα της μακαριστής Άννης Προεστώσης, με την οποία και έχουν κοινή καταγωγή από το χωριό της Γέφυρας Θεσσαλονίκης, σημείωσε την μεγάλη προσφορά και την διακονία της τόσο προς στην Αδελφότητα, όσο και προς το σπουδαίο έργο της φιλανθρωπίας και της ιεραποστολής, καθώς και την στήριξη και την βοήθεια που εμπράκτως παρείχε με αυταπάρνηση και υπακοή προς το Γέροντα Αμβρόσιο, σε πολλά παιδιά και νέους, και ως κατηχήτρια αλλά και μέσα στο οικοτροφείο κατά την διάρκεια των σπουδών τους, ακολουθώντας τον Ευαγγελικό Λόγο και πορευόμενη πάντοτε προς δόξα Θεού και προς το καλό των αδελφών μας.

Καταλήγοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον επιχώριο Μητροπολίτη Βεροίας κ.κ. Παντελεήμονα για την ευλογία που παρείχε να προεξάρχει των Ιερών Ακολουθιών.

Προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Παύλος Σταματάς, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Βεροίας κ.κ. Παντελεήμονος, μετέφερε με την σειρά του τις ευχαριστίες προς το πρόσωπο του Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννου, καθώς επίσης και τις πατρικές του ευχές, την αγάπη του και την προσευχή του, προς την Αδελφότητα «Πελέκαν», υπέρ μακαρίας αναπαύσεως των αοιδίμων π. Αμβροσίου και της προεστώσης Άννης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα της θυσιαστικής της αγάπης που είχε καθ΄όλη την διάρκεια του επιγείου βίου της, με το οποίο και βοήθησε πολλά παιδιά και νέους του τόπου αυτού.
Μητρόπολη Λαγκαδά: Μνημόσυνο της μακαριστής Άννης - της Αδελφότητος Πέλεκαν

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.