Αναφέρει η Μητρόπολη:

Κατόπιν αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. κ. Παντελεήμονος, την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017, εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης Γοργοϋπηκόου και της Ιεράς Μνήμης των Αγίων Ρωμανού του Μελωδού και Ιωάννου του Κουκουζέλη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Αδελφότητος «Πέλεκαν».

Προ της Απολύσεως και μέσα σε κλίμα συγκινήσεως ετελέσθη η Ακολουθία του Μνημόσυνο επ΄ ευκαιρία της συμπληρώσεως έξι μηνών από την εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού γέροντος Αρχιμ. π. Αμβροσίου Κυρατζή, Πνευματικού Πατρός της Αδελφότητος Πέλεκαν και το 40/θήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Άννης, προεστώσα της εν λόγω Αδελφότητος.

Στην ομιλία του προς τους παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή καθώς επίσης και στην προσωπικότητα τόσο του μακαριστού π. Αμβροσίου, ο οποίος διακόνησε επί σειρά ετών την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, από της θέσεως του Πρωτοσυγκέλου και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ενώ παράλληλα διεκρίθη για το πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, για τον κηρυκτικό του λόγο και την διακονία του στο μυστήριο της εξομολογήσεως, υπηρετώντας επίσης και επί μία επταετία ως Ιεροκήρυκας την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, όσο και της αοιδίμου αδελφής Άννης, η οποία πλησίον του Γέροντος διακόνησε και αυτή το σπουδαίο έργο της φιλανθρωπίας και της ιεραποστολής, στηρίζοντας και βοηθώντας εμπράκτως πολλά παιδιά και νέους.

Καταλήγοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον επιχώριο Μητροπολίτη Βεροίας κ.κ. Παντελεήμονα για την ευλογία που παρείχε να προστεί των Ιερών Ακολουθιών, μεταφέροντας παράλληλα προς την Αδελφότητα «Πελέκαν», τις πατρικές του ευχές, την αγάπη του και την προσευχή του, υπέρ μακαρίας αναπαύσεως των αοιδίμων π. Αμβροσίου και της προεστώσης Άννης.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημόσυνου, τελέσθηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο έμπροσθεν των Μνημάτων των μακαρίων την μνήμη π. Αμβροσίου Κυρατζή και της αδελφής Άννης, παρουσία Κληρικών των Μητροπόλεων Βεροίας και Λαγκαδά, καθώς επίσης και πνευματικών παιδιών του αοιδίμου Γέροντος και φίλων της Αδελφότητος «Πέλεκαν».

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβει εις την ενορία του Αγίου Νικολάου Λαγυνών, όπου και ετέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του Μνήματος του πνευματικού του παιδιού μακαριστού Αρχιμ. Κυπριανού Γλαρούδη, Ιερατικού Προϊσταμένου του Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης και Γραμματέως των Συνοδικών Δικαστηρίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μητρόπολη Λαγκαδά: Εξάμηνο μνημόσυνο Αρχιμ. Αμβροσίου Κυρατζή και 40/θήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Άννης

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.