Όπως μας ενημερώνει η Μητρόπολη:

Με επίκεντρο τον πανσεβάσμιο Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η Αποστολική πόλη των Θεσσαλονικέων τίμησε την εορτή του Μεγάλου αυτού Πατρός και Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, κατά το διήμερο της 12ης και 13ης Νοεμβρίου ε.έ.

Την παραμονή της Εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου και συνχοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Στο ομιλία του προς το παριστάμενο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, κάνοντας αναφορά στις σχέσεις που είχε με το ποίμνιο και τον τρόπο επίλυσης των πολλών προβλημάτων από τους πολεμίους της Ορθοδόξου Πίστεως.

Την κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος και χοροστάτησε του Όρθρου, και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι, ενώ μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, παρέστη και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Μεγάλου Πατρός της Ορθοδόξου Πίστεως, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι «δεν είναι εύκολο να παρουσιάσει κανείς το πλούσιο έργο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Τα έργα του Αγίου και τα νοήματα αυτών, είναι Χρήστοκεντρικά και πάντοτε αιώνια και τα κείμενα του, περιέχουν μεγάλες αλήθειες για την νίκη της ορθόδοξου πίστεως μας.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, είναι ο πιο γνωστός από το σύνολο των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας και αποτελεί πάντοτε παράδειγμα δυναμισμού και αληθινής Πίστεως, καθώς και αντικείμενο συνεχούς έρευνας από τους σύγχρονους Θεολόγους».

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε ονομαστικά τους παρισταμένους Αρχιερείς, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά σημείωσε αποτελούν θρέμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και οι οποίοι διακόνησαν επί πολλά έτη σε επιτελικές θέσεις στην διοίκηση αυτής, καθώς επίσης και όλους όσους εκοπίασαν για την σημερινή πανήγυρη, συγχαίροντας ιδιαιτέρως τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δημήτριο Χάνδακα.

Εκ μέρους της χορείας των Αρχιερέων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο για την τιμητική πρόσκληση, ώστε να λάβουν μέρος στην χαρά της πανηγύρεως της πόλεως των Θεσσαλονικέων.

Μητρόπολη Λαγκαδά: Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη Ιερά Μνήμη του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.