Αναφέρει η Μητρόπολη:

Κατά την εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μηνά εορτάζει ο ομώνυμος Ιερός Καθεδρικός Ναός της πόλεως του Ηρακλείου. Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, προσκεκλημένος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Αρχιερέων της Εκκλησίας Κρήτης, του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κήρυξε τον Θείο Λόγο, τον οποίο ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.Ειρηναίος, με λόγους θερμούς, καλωσόρισε απευθύνοντας του τον λόγο. Ο προσκεκλημένος Ιεράρχης μετέφερε την ευχή και ευλογία της Μητρός Εκκλησίας και του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ευχαρίστησε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο δια την πρόσκληση και με μεστό θεολογικό λόγο αναφέρθηκε εις τον εορτάζοντα Άγιο Μηνά ως και το μήνυμα της εορτής στην σημερινή πραγματικότητα.

Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευσις Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μηνά ως και της θαυματουργού Εικόνος Τους εις την πόλη του Ηρακλείου. Συγκινητική η συμμετοχή χιλιάδων πιστών που είχαν κατακλύσει τον περικαλλή Ι.Ναό του Αγίου Μηνά ως και όλους τους δρόμους απ΄ όπου λιτανεύθηκε ο Άγιος.

Μητρόπολη Κισάμου: Εορτή Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά Μητρόπολη Κισάμου: Εορτή Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά Μητρόπολη Κισάμου: Εορτή Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.