Αναφέρει η Μητρόπολη:

Μια ξεχωριστή Θεία Λειτουργία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρωί της ερχόμενης Κυριακής (22/10) οι πιστοί της Αιγιάλειας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, τιμώντας τη μνήμη τού Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου (εορτάζει στις 23 Οκτωβρίου), θα τελέσει την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του, με τις ευχές και τα λόγια που εμπνεύστηκε και έγραψε ο ίδιος πριν από 20 περίπου αιώνες!

Στις προσευχές του ο Άγιος Ιάκωβος αναφέρεται στα προβλήματα της εποχής του, μερικά εκ των οποίων είναι διαχρονικά, ενώ η Θεία Λειτουργία, που τελείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, θα ολοκληρωθεί με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι οι συνηθισμένες Θείες Λειτουργίες.

Και αυτό διότι όσοι έχουν προετοιμαστεί ψυχικά και σωματικά θα μεταλάβουν ξεχωριστά το σώμα και το αίμα τού Κυρίου Ιησού Χριστού και μάλιστα στον Σολέα και όχι στην Ωραία Πύλη ως είθισται.
Παρακαλούνται και προσκαλούνται οι ευσεβείς αδελφοί μας όπως προσέλθουν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ώστε όλοι μαζί να προσευχηθούμε και να τιμήσουμε τη μνήμη τού Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.