Μητρόπολη Ιλίου: Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου. Την παραμονή της Εορτής, Πέμπτη 2 Μαΐου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ο οποίος πλαισιώθηκε από πλήθος Ιερέων.

Κατά το πέρας της Πανηγυρικής Ακολουθίας του Εσπερινού, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού τίμησε τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Νικόλαο Σούλη, ο οποίος επί 40 συναπτά χρόνια διακόνησε θεοσεβώς την Ενορία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, αφού μίλησε επίκαιρα, εγκωμίασε τον τιμηθέντα π. Νικόλαο Σούλη ως έναν άξιο Λειτουργό του Υψίστου που με υπομονή και αγάπη στην Εκκλησία υπηρέτησε την Ενορία όλα αυτά τα χρόνια. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού π. Συμεών Αυγουστάκη.

Εκείνος από την πλευρά του εξήρε τη συνεισφορά του π. Νικολάου Σούλη στην Ενορία, παρακαλώντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα όπως του αποδώσει τιμητική πλακέτα  εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλης της Ενορίας. Εγκωμιαστικό λόγο για τον τιμηθέντα Ιερά έκανε ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος δίδοντάς του το Μετάλλιο της Πόλης. Μεγάλη συγκίνηση κατέκλυσε όλους, όταν μίλησε ο τιμηθείς Ιερέας π. Νικόλαος Σούλης ευχαριστώντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους ενορίτες του.

Πανήγυρις Ζωοδόχου Πηγής Ίλιον

Πανήγυρις Ζωοδόχου Πηγής 2019

Ζωοδόχου Πηγής Ίλιον 2019

Ζωοδόχου Πηγής Ίλιον

Πανήγυρις Ζωοδόχου Πηγής

Γιορτή Ζωοδόχου Πηγής Ίλιον 2019

Γιορτή Ζωοδόχου Πηγής Ίλιον

Την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος. Στο κήρυγμά του μίλησε θεολογικά και κατανοητά για τη Μεγάλη Εορτή του Πάσχα. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, καθώς και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Ζωοδόχου Πηγής 2019

Ζωοδόχου Πηγής

Γιορτή Ζωοδόχου Πηγής 2019

Γιορτή Ζωοδόχου Πηγής

Εορτή Ζωοδόχου Πηγής Ίλιον 2019

Εορτή Ζωοδόχου Πηγής Ίλιον

Εορτή Ζωοδόχου Πηγής 2019

Εορτή Ζωοδόχου Πηγής

Κατά το Μεθεόρτιο Εσπερινό και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής προεξήρχε ο Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μετά το πέρας της Ιεράς Λιτανείας ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Συμεών Αυγουστάκης ευχαρίστησε τους συντελεστές της πανηγύρεως, καθώς και το Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους για τις επικείμενες εκλογές.

Πανήγυρις Ζωοδόχου Πηγής Ίλιον 2019

Ζωοδόχου Πηγής Ίλιον 2019

Ζωοδόχου Πηγής 2019

Ζωοδόχου Πηγής Ίλιον

Διαβάστε όλα τα νέα των Ιερών Μητροπόλεων από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.