Με την ευλογία του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 στην Ενορία Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας οι πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» για το διδακτικό έτος 2021-2022.

Στις Απολυτήριες εξετάσεις, που διεξήχθησαν υπό την ευθύνη της Επιτροπής, την οποία ενέκρινε το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συμμετείχαν εννέα (9) σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής, οι οποίοι αρίστευσαν.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και Προέδρου της Σχολής, Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, διαβίβασε τις πατρικές ευχές αλλά και τα θερμά συγχαρητήρια του Ποιμενάρχου σε όλους και όλες που μετείχαν στις Απολυτήριες Εξετάσεις μετά από κοπιώδη προετοιμασία και πολύχρονη ενασχόληση με την Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική, καθώς και τις εγκάρδιες ευχές του για καλή διακονία στο ιερό αναλόγιο. Κατάλληλα αντιφώνησε ο υπεύθυνος Καθηγητής της Σχολής στην Σητεία Πρωτ. Νικόλαος Αλεξάκης, ο οποίος εκτέλεσε χρέη Προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό Covid-19 του Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Αρώνη.

Οι εξετάσεις από την πενταμελή επιτροπή που ενέκρινε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και αποτελούνταν από τους Καθηγητές- Μουσικοδιδασκάλους Πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη, Πρωτ. Νικόλαο Σταματάκη, κ. Ευάγγελο Φραγκούλη, κ. Ιωάννη Λυγεράκη και την κ. Ανδρονίκη Παναούση, καθώς και την εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού, καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Δραγατάκη. Οι εξεταστές διεπίστωσαν το υψηλό επίπεδο της Σχολής και εξέφρασαν θερμά συγχαρητήρια στον Διευθυντή και στους διδάσκοντες καθηγητές και δασκάλους της αναγνωρισμένης από το κράτος Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ειδικότερα, έλαβαν Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής και με βαθμό «Άριστα» οι: Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς (παμψηφεί και διάκριση), Κωνσταντίνος Καμενάκης και Φιλοθέη Αλεξάκη.

Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής και με βαθμό Άριστα έλαβαν οι: Άννα Αλεξάκη (παμψηφεί και διάκριση), Σοφία Γιακουμάκη, Ελένη Καλαμπάκα, Νεκταρία Κωστάκη, Ιωάννης Ρασούλης και Ειρήνη Σγουράκη.

Μετά τη λήξη των εξετάσεων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι νέοι Διπλωματούχοι και Πτυχιούχοι της Βυζαντινής Μουσικής απέδωσαν ριζίτικα τραγούδια, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τις ευχαριστίες τους προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά και μαρτυρώντας τον μεταξύ τους στενό σύνδεσμο που δημιουργήθηκε κατά τις σπουδές τους στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Ιεραπύτνης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.