Αναφέρει η Μητρόπολη:

Την καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική σύναξη τους για το μήνα Νοέμβριο πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου οι ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Λιανοκλαδίου, Υπάτης, Θερμοπυλών και Ροδίτσης, Στυλίδος και Πελασγίας στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Οι ιερείς συγκεντρώθηκαν στις 9:00 το πρωί και μετά την καθιερωμένη προσευχή, στο πρώτο μέρος της συνάξεως μετά από προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου ο π. Νικόλαος Κατσαρέλης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας ανέγνωσε ένα άρθρο για τον άγιο Νεκτάριο «ο Άγιος Νεκτάριος Μητροπολίτης Πενταπόλεως», το οποίο συνέγραψε ο μαθητής της Ριζαρείου Σχολής και πνευματικό τέκνο του αγίου μακαριστός π. Άγγελος Νησιώτης.

Μέσα από το συγκλονιστικό άρθρο του ο π. Άγγελος περιγράφει στους αναγνώστες , εμπειρίες και θαυμαστά γεγονότα του αγίου του αιώνος μας Αγίου Νεκταρίου, όπως αυτός τον έζησε.

Ο Ποιμενάρχης μας σχολιάζοντας το εν λόγω άρθρο χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι ο άγιος Νεκτάριος είναι ένα τέλειος τύπος κληρικού και παράδειγμα αγιότητος που ακόμη συγκλονίζει την οικουμένη με τα θαύματά του.

Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ιερέων και του Σεβασμιωτάτου, στον οποίο οι ιερείς έθεσαν τα ερωτήματά τους και τους προβληματισμούς τους.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους έγινε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα για πρωινό κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ποιμενάρχης μας είχε συνάντηση στο γραφείο του με όλους τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της συνάξεως όπου ο π. Αθανάσιος Κυρίτσης Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Ποιμενάρχου μας ανέγνωσε ένα άρθρο του Ιεροκήρυκος π. Δανιήλ Αεράκη για την σωστή ευλαβική στάση με την οποία οι πιστοί πρέπει να εισέρχονται στον Ιερό Ναό.

Ακολούθησε σχολιασμός και ευρείς διάλογος μεταξύ των ιερέων και του Ποιμενάρχου μας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος έδωσε στους ιερείς κατευθυντήριες οδηγίες για διάφορα θέματα ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως, τους ενημέρωσε λεπτομερώς για την ομαλή διεξαγωγή του Εράνου της Αγάπης, ο οποίος θα αρχίσει στις 19 Νοεμβρίου και εδόθη σε όλους τους ιερείς φάκελος με έντυπο υλικό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.