Αναφέρει η Μητρόπολη:

Με επιτυχία στέφθηκε η προσκυνηματική εκδρομή με προορισμό την Καρδίτσα, την οποία διοργάνωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου.

Τους εκδρομείς συνόδευε ο Προϊστάμενος του Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης.

Αρχικά, φτάνοντας στην πόλη της Καρδίτσας απόλαυσαν τον πρωινό τους καφέ στο ιστορικό Παυσίλυπο, το πάρκο της πόλεως και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο της ΔΕΗ στην λίμνη Πλαστήρα. Στο εργοστάσιο ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους και είδαν τον τρόπο με τον οποίο παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια και την διαδικασία με την οποία φτάνει στις οικίες μας.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στην ιστορική Ιερά Μονή Κορώνης όπου ξεναγήθηκαν από τον π. Ιωσήφ, ο οποίος τους μίλησε για την ιστορία της Μονής καθώς και για τον θαυμαστό βίο του Οσίου Σεραφείμ Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, του και προστάτου της πόλεως.

Επόμενος σταθμός τους ήταν η Ιερά Μονή Πέτρας Καταφυγίου, στην οποία ο π. Χρυσόστομος τους ξενάγησε και τους ωμίλησε για την ιστορία της μονής. Το μοναστήρι αυτό αριθμεί 30 μοναχούς διαφόρων εθνικοτήτων, που εδώ και 14 χρόνια καταβάλουν προσπάθειες για την επανανοικοδόμηση της.

Στην συνέχεια γευμάτισαν στις όχθες της λίμνης Πλαστήρα στο χωριό Λαμπερό και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στον τελευταίο προσκυνηματικό τους σταθμό, ο οποίος ήταν η θαυμαστή Ιερά Μονή Πελεκητής.

Το μοναστήρι αυτό βρίσκεται στα1400 μ.υψόμετρο και αποτελείται από 5 επίπεδα, ενώ τα κτίριά του, όπως το Καθολικό , τα Παρεκκλήσια, το Αρχονταρίκι και τα κελιά των μοναχών είναι λαξευμένα στα βράχια, ένα θέαμα μοναδικής τεχνικής , που εθαύμασαν όλοι οι προσκυνητές.

Πριν την αναχώρησή τους από τα σπουδαία αυτά προσκυνήματα και αξιοθέατα επισκέφθηκαν το φράγμα της λίμνης Πλαστήρα, ύψους80 μέτρων.

Αργά το βράδυ επέστρεψαν στην πόλη της Λαμίας γεμάτοι πνευματικά συναισθήματα και ευλογία, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για άλλες προσκυνηματικές αποδημίες.

Εκ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού

Μητρόπολη Φθιώτιδος: Επιτυχής η προσκυνηματική εκδρομή με προορισμό την Καρδίτσα

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.