Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ανακοινώ νεται ότι την Τετάρτη 22-1-2020 στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Πνευματική Εστία του Επισκοπείου μας η τελετή κοπής της Βασιλόπι τας για τους θεολόγους καθηγητές και τις καθηγήτριες της πνευματικής μας δικαιοδοσίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν είκοσιοκτώ (28) θεολόγοι της Β/ θμίου Εκπαιδεύσεως, όπως επίσης και δώδεκα (12) κληρικοί μας πτυχιούχοι Θεολογίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος τους καλωσόρισε όλους στην πρώτη αυτή και δυνατή συνάντηση της τοπικής μας Εκκλησίας με τους κα9 ηγητές και τις καθηγήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων της περιοχής μας, που σαν πτυχιούχοι Θεολογίας των Πανεπιστημίων της πατρίδος μας α γωνίζονται καθημερινά με όλη την δύναμή τους να μεταδώσουν την γνώση, όπως ακριβώς ώρκίσθηκαν κατά την παραλαβή του πτυχίου τους.

Στη συνέχεια ο κ. Στέφανος ευχαρίστησε όλους και όλες για την παρου σία τους. Κατόπιν επηκολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για θέματα συν εργασίας με την τοπική μας Εκκλησία στα πλαίσια της οργανώσεως του πνευματικού και κατηχητικού έργου για την προαγωγή της χριστιανικής νεολαίας μας και την καλλιέργεια της ερμηνείας του λόγου του Θεού μέσα στις ενορίες μας, στους τομείς της οικογενείας, των παιδιών, των εφήβων και των νέων μας.

“Όλοι συνεφώνησαν στην πραγματοποίηση ενός προγράμματος για την ανάδειξη της χριστιανικής ταυτότηος του τόπου μας, με την πρώτη χρι στιανική εκκλησία στην Ελλάδα και στην Ελληνική Μακεδονία μας, με τον Απόστολο Παύλο και την αγία Γραφή. Κατά την εποικοδομητική ελεύθερη συζήτηση ωμίλησαν πολλοί και ετέθησαν προβληματισμοί για τις διάφορες απόψεις που επικρατούν στην διαδικασία της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Επίσης όλοι προέτειναν για την συμμετοχή, στην προσπάθεια αυτή της τοπικής μας Έκλησίας, και όλων των αδιορίστων και συνταξιούχων θεολόγων του τόπου μας, πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή.

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο πρώτος Κατηχητής όλου του άνθρω πίνου γένους, καθορίζει απόλυτα μέσα στο άγιο Ευαγγέλιο το νόημα και την
ερμηνεία της διακονίας της κατηχήσεως, η οποία απετέλεσε και αποτελεί το βασικό πνευματικό έργο στη ζωή της αγίας μας Εκκλησίας, και η κοινωνία μας, σήμερα, σε όλους τους τομείς της ζωής μας, έχει μεγάλη ανάγκη από εργάτες του Ευαγγελίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.