Αναφέρει η Μητρόπολη:

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ημέρα απελευθερώσεως της Αριδαίας από τον Τουρκικό ζυγό, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας. Κατά την διάρκεια της πανηγύρεως θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα του Τιμίου Ξύλου.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/10
17.00 Υποδοχή Τιμίου Ξύλου, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και λιτάνευση ιεράς εικόνος των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/10
07.30 Όρθρος, Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως.
11.30 Επιμνημόσυνος Δέησις και Παρέλαση.

17.00 Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις των εορταζομένων Αγίων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/10
07.30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Οι Άγιοι Νίκανδρος και Ερμαίος ήταν μαθητές του αποστόλου Τίτου (βλέπε 25 Αυγούστου), του τόσο αγαπητού συνεργάτη του αποστόλου Παύλου. Κήρυτταν το Ευαγγέλιο με περίσσιο ζήλο και αφοσίωση. Με το κήρυγμά τους πολλοί ειδωλολάτρες πίστεψαν την μία αληθινή πίστη του Ιησού Χριστού. Για το λόγο αυτό καταγγέλθηκαν στον άρχοντα της πόλης, τον Λιβάνιο. Παρουσιάστηκαν υπό της βίας μπροστά του και διακήρυξαν την αλήθεια του Ευαγγελίου.

Ο Λιβάνιος εξοργισμένος διέταξε τον βασανισμό τους. Συγκεκριμένα διέταξε να τους ξεσκίσουν τις σάρκες τους, όμως με τη βοήθεια της Θείας Χάρης οι Άγιοι θεραπεύτηκαν. Το θαύμα αυτό αντί να συνετίσει τον άρχοντα, τον θύμωσε περισσότερο. Έτσι διέταξε το βασανισμό τους με πυρά και τον ενταφιασμό τους καθώς ήταν ζωντανοί ακόμα. Με αυτό το μαρτυρικό τρόπο παρέδωσαν το πνεύμα τους στον Κύριο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.