Αναφέρει η Μητρόπολη:

Ιδιαίτερη ευλογία για την επαρχία Αλμυρού αποτελεί η έλευση και παραμονή, επί τριήμερο, της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος από το Ιερό Προσκύνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως.

Η έλευση της Εικόνος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/9 στις 6.30μ.μ., ενώ η φιλοξενία της συμπίπτει με το Ε’ Πανθεσσαλικό Παιδικό Χορευτικό Αντάμωμα, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινουπόλεως, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας, με τη συμμετοχή 13 Συλλόγων.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

6.30 μ.μ. Υποδοχή Ιεράς Εικόνος, δέηση, Εσπερινός

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

7.00 π.μ. Όρθρος – Θεία Λειτουργία

5.00 μ.μ. Εσπερινός

6.30 μ.μ. Λιτάνευση Ιεράς Εικόνος στο πάρκο της Ευξεινούπολης, δέηση στα πλαίσια του Πανθεσσαλικού Παιδικού Ανταμώματος

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρα: 7.00 – 10.00 π.μ. Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αναχώρηση Ιεράς Εικόνας

Μητρόπολη Δημητριάδος: Την Παρασκευή η έλευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος

Πεντακόσιοι εθελοντές στα Σπίτια Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του Βολιώτη στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Η έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης, τα οποία με κορωνίδα το Δος Ημίν Σήμερον στον Άγιο Νικόλαο παρέχουν καθημερινά 2.000 μερίδες φαγητού σε απόρους, βρίσκει στο πλάι της Μητρόπολης πεντακόσιους εθελοντές.
Η τοπική Εκκλησία έχει συνολικά 27 Σπίτια Γαλήνης στο Βόλο, τη Νέα Ιωνία, τον Αλμυρό, τη Νέα Αγχίαλο και άλλα μέρη, ενώ καθημερινά ετοιμάζει φαγητό και στο Συνεδριακό Κέντρο και το προσφέρει στη Μονάδα Αλτσχάιμερ και σε ιδρύματα της πόλης, διατηρώντας την ποιότητα διαβίωσης υψηλή.

«Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα. Το συγκινητικό όμως, είναι ότι έχουμε τεράστια προσφορά εθελοντών» είπε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος. Οι εθελοντές φροντίζουν ακόμη και οι ίδιοι για τα τρόφιμα, κάτι που χαρακτήρισε πολύ σημαντικό. «Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στη διαχείριση της Εκκλησίας και ότι οι άνθρωποι έχουν μάθει πλέον να είναι αλληλέγγυοι» εξήγησε.

Ολα αυτά συμπληρώνονται και με προσφορά σε ό, τι αφορά σε ανάγκες ανθρώπων που τυχόν αντιμετωπίζουν έκτακτες περιπτώσεις. Παράλληλα, η τοπική Εκκλησία έχει επεκτείνει το έργο της και στα σχολεία, λαμβάνοντας μέριμνα για όσους μαθητές στερούνται πρωινού γεύματος με τους εντεταλμένους ιερείς να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων. Εχει λάβει ειδική μέριμνα για τις περιοχές όπου διαμένουν οικογένειες Ρομά και θα αναπτύξει πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για τα παιδιά και επιμόρφωσης και επαγγελματικής αποκατάστασης για τους ενήλικους.

Η Μητρόπολη από κοινού και με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πρόκειται να διοργανώσει συνέδριο για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν σε παιδιά Ρομά που φοιτούν στα σχολεία. Ακόμη, συνεργάζεται και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που έχει αντίστοιχη δράση με φοιτητές που εκπαιδεύονται στα παιδιά.

Συντονίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου Βόλου, το Πανεπιστήμιο και τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την υποστήριξή τους, με τους φορείς να έχουν δημιουργήσει ένα άτυπο δίκτυο στήριξης.

Σε σχέση με το φαινόμενο της κακοποίησης, που εν μέσω κρίσης ξεσκεπάζεται όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό, επιμόρφωσε τους ιερείς της σε θέματα βίας, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις να αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις. Εχει ιερέα που ασχολείται ειδικά με αυτά τα θέματα στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Πνευματικού Κέντρου, τον π. Σεβαστιανό Ζερβό.

Στις μέρες μας εξήγησε ο Μητροπολίτης βλέπουμε ότι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να ισορροπήσουν τα χρέη τους, ενώ η ανεργία μαστίζει τους νέους.

«Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Αυτή είναι η δύναμή μας, γιατί έχουμε κοινή πίστη και βεβαίως προσφέρουμε σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη ανεξάρτητα από την καταγωγή του ή τη φύση του» είπε ο κ. Ιγνάτιος. Και βεβαίως βοηθάμε τους πρόσφυγες, πρόσθεσε, ενώ ο Σύλλογος Συμπαραστάσεων Κρατουμένων αναπτύσσει ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα στις φυλακές.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.