Αναφέρει η Μητρόπολη:

Η μνήμη του θεόπτου Προφήτου Μωϋσέως, στις 4 Σεπτεμβρίου, ανακαλεί στη μνήμη των πιστών το θαυμαστό γεγονός της «Ακατάφλεκτης Βάτου», που προτυπώνει το ιερό πρόσωπο της Θεοτόκου, όπως το ερμήνευσαν ο Ιερός Χρυσόστομος, ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και αργότερα ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης.

Σε ειδυλλιακό λόφο πάνω από το Μικρό Δέρειο, του τέως Δήμου Ορφέως, κτίσθηκε προ ετών, πρόνοια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δαμασκηνού, το γραφικό Ναΐδριο, που είναι αφιερωμένο στην Παναγία την «Ακατάφλεκτη Βάτο» και καθιερώθηκε να πανηγυρίζει στις 4 Σεπτεμβρίου.

Την παραμονή της εορτής στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε υπαίθρια, χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης, ο οποίος στη συνέχεια ευλόγησε τους άρτους και μίλησε επίκαιρα, τονίζοντας ότι η φλεγόμενη Βάτος είναι το σύμβολο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Όπως η Βάτος εφλέγετο αλλά δεν κατεκαίετο έτσι και η Δέσποινα συνέλαβε κατά υπέρλογο τρόπο το «πυρ της θεότητος» και δεν κατεκάει. Όπως το γεγονός της Βάτου αποτελεί την αρχή της σωτηρίας του εβραϊκού λαού από την τυραννία του Φαραώ, έτσι και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι η αρχή της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους από την πτώση και την παρακοή.

Την ακολουθία παρακολούθησε ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ιωάννης Τσιόπλος και ικανό εκκλησίασμα, που συγχρόνως απήλαυσε την ομορφιά του τοπίου.

Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Το μυστήριο της Ακατάφλεκτης Βάτου Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Το μυστήριο της Ακατάφλεκτης Βάτου Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Το μυστήριο της Ακατάφλεκτης Βάτου Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Το μυστήριο της Ακατάφλεκτης Βάτου Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Το μυστήριο της Ακατάφλεκτης Βάτου Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Το μυστήριο της Ακατάφλεκτης Βάτου Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Το μυστήριο της Ακατάφλεκτης Βάτου Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Το μυστήριο της Ακατάφλεκτης Βάτου Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Το μυστήριο της Ακατάφλεκτης Βάτου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.