Αναφέρει η Μητρόπολη:

Μια σπουδαία εκδήλωση μνήμης για τα 95 χρόνια από την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ε.ε, στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Κάτω Πατησίων (οδού Αχαρνών), με θέμα «Ο ξεριζωμός είναι πικρός, φέρνει πόνο και λυγμό και μένουν θύμησες τρανές από τις πατρίδες που αναγκάζεσαι να φύγεις».

Της Θείας Λειτουργίας και της επιμνημόσυνης δέησης προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος, με την ευκαιρία αυτή, χειροτόνησε σε Διάκονο, με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τον υποψήφιο Γεώργιο Δραχτίδη από την Νέα Ορεστιάδα.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την επιμνημόσυνη δέηση αναφέρθηκε στα γεγονότα της εκκένωσης της Ανατολικής Θράκης το 1922, στη Συνθήκη των Μουδανιών και στη Συνθήκη της Λωζάννης και κάλεσε τους απανταχού Θρακιώτες να κρατούν τα γεγονότα αυτά ζωντανά στη μνήμη τους και να συμβάλουν όλοι για μην επαναληφθούν παρόμοια εγκλήματα. Ακολούθησε πολιτιστική εκδήλωση με ομιλίες, τιμητικές βραβεύσεις και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από τη Θράκη. Συμμετείχαν οι Θρακιώτες των Αθηνών, η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ναού και άλλοι Σύλλογοι Θρακιωτών και φίλων της Θράκης από την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Εκδήλωση με θέμα «Ο ξεριζωμός είναι πικρός, φέρνει πόνο και λυγμό και μένουν θύμησες τρανές από τις πατρίδες που αναγκάζεσαι να φύγεις» Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Εκδήλωση με θέμα «Ο ξεριζωμός είναι πικρός, φέρνει πόνο και λυγμό και μένουν θύμησες τρανές από τις πατρίδες που αναγκάζεσαι να φύγεις» Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Εκδήλωση με θέμα «Ο ξεριζωμός είναι πικρός, φέρνει πόνο και λυγμό και μένουν θύμησες τρανές από τις πατρίδες που αναγκάζεσαι να φύγεις» Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Εκδήλωση με θέμα «Ο ξεριζωμός είναι πικρός, φέρνει πόνο και λυγμό και μένουν θύμησες τρανές από τις πατρίδες που αναγκάζεσαι να φύγεις» Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Εκδήλωση με θέμα «Ο ξεριζωμός είναι πικρός, φέρνει πόνο και λυγμό και μένουν θύμησες τρανές από τις πατρίδες που αναγκάζεσαι να φύγεις» Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Εκδήλωση με θέμα «Ο ξεριζωμός είναι πικρός, φέρνει πόνο και λυγμό και μένουν θύμησες τρανές από τις πατρίδες που αναγκάζεσαι να φύγεις» Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Εκδήλωση με θέμα «Ο ξεριζωμός είναι πικρός, φέρνει πόνο και λυγμό και μένουν θύμησες τρανές από τις πατρίδες που αναγκάζεσαι να φύγεις» Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Εκδήλωση με θέμα «Ο ξεριζωμός είναι πικρός, φέρνει πόνο και λυγμό και μένουν θύμησες τρανές από τις πατρίδες που αναγκάζεσαι να φύγεις» Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Εκδήλωση με θέμα «Ο ξεριζωμός είναι πικρός, φέρνει πόνο και λυγμό και μένουν θύμησες τρανές από τις πατρίδες που αναγκάζεσαι να φύγεις»

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.