Αναφέρει η Μητρόπολη:

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και πνευματικής αγαλλίασης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος εορτάσθηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Ευσταθίου, πολιούχου άλλοτε της Αδριανούπολης, και ημέρα επετείου των εγκαινίων του Ναού, που έγιναν στις 20 Σεπτεμβρίου 1959, από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Κωνσταντίνο.

Το εορταστικό κλίμα συμπληρώθηκε από την εις Διάκονο χειροτονία του π. Σεραφείμ (κατά κόσμον Ευθυμίου Ντόβα) αποφοίτου του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. Πατρών, εκ Παπαδατών Αγρινίου, από τον οικείο Επίσκοπο. Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος προς το χειροτονούμενο, δανειζόμενος σκέψεις από την επ’ εκκλησίας αναγνωσθείσα αποστολική περικοπή προς Εφεσίους, κεφ. 6, στιχ. 10-17, τόνισε· «Σήμερα αγαπητέ μου π. Σεραφείμ στρατολογείσε από το Χριστό, όπως ο τιμώμενος άγιος Ευστάθιος, για να υπηρετήσεις την Εκκλησία ως στρατιώτης του Χριστού και της Πατρίδος στην ευαίσθητη και ακριτική αυτή περιοχή.

Γι’ αυτό καλείσαι να ενδυθείς τη δύναμη του Χριστού και την πανοπλία των χαρισμάτων του αγίου Πνεύματος, που σου προσφέρονται σήμερα, για να στερεώνουν την πίστη σου, να ενθαρρύνουν την αγωνιστικότητά σου και να εδραιώνουν την ελπίδα σου».

Αφ’ εσπέρας ο Σεβασμιώτατος έκειρε Ρασοφόρο τον υποψήφιο στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης, τον οποίο χειραγώγησε ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Βαρθολομαίος Αστεριάδης, παρουσία των οικείων του και φίλων οι οποίοι έσπευσαν να παραστούν στο γεγονός.

μητρόπολη διδυμοτείχου χειροτονία

μητρόπολη διδυμοτείχου χειροτονία

μητρόπολη διδυμοτείχου χειροτονίαμητρόπολη διδυμοτείχου χειροτονία

μητρόπολη διδυμοτείχου χειροτονία

μητρόπολη διδυμοτείχου χειροτονία

μητρόπολη διδυμοτείχου χειροτονία

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.