Αναφέρει η Μητρόπολη:

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, το απόγευμα, στο Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Ενορίας Λουτροτόπου Άρτης, το οποίο τυγχάνει Καθολικό παλαιάς Μονής, ετελέσθη Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος στο Κήρυγμά του ανεφέρθη στο πνευματικό κάλλος των Φωτοειδών Αγγέλων, απαύγασμα της υπακοής τους στο θέλημα του Θεού και της ταπεινής διακονίας τους, προς τους «μέλλοντας κληρονομείν σωτηρίαν» ανθρώπους. Όταν ο άνθρωπος αγωνίζεται να πραγματώσει το θέλημα του Θεού, «ως εν Ουρανώ και επί της γης», τότε γίνεται Φωτοειδής και αντανακλά στο πρόσωπό του, το εσωτερικό του κάλλος. Όταν συναντάμε κάποιον τέτοιον άνθρωπο, λέμε, ότι είναι ένας άγγελος. Εκεί πρέπει να κατατείνουμε.

Μητρόπολη Άρτης: Πανηγυρικός Εσπερινός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Λουτρότοπο Μητρόπολη Άρτης: Πανηγυρικός Εσπερινός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Λουτρότοπο Μητρόπολη Άρτης: Πανηγυρικός Εσπερινός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Λουτρότοπο Μητρόπολη Άρτης: Πανηγυρικός Εσπερινός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Λουτρότοπο

Κατά την Άγια Γραφή οι άγγελοι στέλνονται από το Θεό με μορφή ορατή (οι άγγελοι είναι αόρατα αγαθά πνεύματα κοντά στο, Θεό) σε σπουδαίες ιστορικές περιστάσεις, που πρόκειται να εκδηλωθεί ή να εκτελεσθεί κάποια μεγάλη θεία θέληση.

Τη σχέση, τώρα, που έχουν οι άγγελοι με το Θεό και τους ανθρώπους, καθώς και την αποστολή τους, βλέπουμε επίσης μέσα στην Αγία Γραφή. Και ιδιαίτερα, στους Ψαλμούς 33, στίχ. 8 και 90, στίχ. 10-12, στη δε Καινή Διαθήκη, Ματθ. ιη’ στίχ. 10, καθώς επίσης και στην προς Εβραίους επιστολή, κεφ. α’ στίχ. 14, όπου ο συγγραφέας αναφωνεί: «οὐχὶ πάντες εἰσὶ λειτουργικὰ πνεύματα εἰς διακονίαν ἀποστελλόμενα διὰ τοὺς μέλλοντας κληρονομεῖν σωτηρίαν;». Δηλαδή, δεν είναι όλοι οι άγγελοι πνεύματα υπηρετικά, τα όποια ενεργούν όχι από δική τους πρωτοβουλία, αλλά αποστέλλονται από το Θεό για να υπηρετήσουν εκείνους που μέλλουν να κληρονομήσουν την αιώνια ζωή;

Επικεφαλής των αγγελικών δυνάμεων είναι οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ. Τον Μιχαήλ συναντάμε στην Παλαιά Διαθήκη. π.χ. όταν ο Αβραάμ μέλλει να θυσιάσει τον Ισαάκ, στον Ιησού του Ναυή, στον Ηλία, στον Λώτ, για να τον σώσει όταν ο Θεός αποφάσισε να καταστρέψει τα Γόμορα, στον Πατριάρχη Ιακώβ, στον μάντη Βαρλαάμ και άλλου. Επίσης ο Μιχαήλ, ήταν αυτός που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο. Τον Γαβριήλ συναντάμε στην Καινή Διαθήκη, όπως στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και άλλου. Στην μνήμη, λοιπόν, των αποστολών και του έργου πού επιτελούν οι άγγελοι, η Εκκλησία μας όρισε τη γιορτή της 8ης Νοεμβρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.