Όπως αναφέρει η Μητρόπολη:

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017, η Τράπεζα Τροφίμων «ΚΑΤΑΦΥΓΗ», της Μητροπόλεως Άρτης παρέλαβε 1 τόνο τρόφιμα εκ του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Επίσης, παρελήφθησαν για την Τράπεζα Τροφίμων «ΚΑΤΑΦΥΓΗ» 2 τόνοι τρόφιμα εξ Αργολίδος και συγκεκριμένα από την Εταιρία «Μποζονέλος» και από τον παραγωγό κ. Μπουντούρη. Τα τρόφιμα μετέφεραν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μητροσύλης και ο Πρεσβύτερος π. Ιωάννης Μητροσύλης, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον, τον Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, τους εξ Αργολίδος Ιερείς π. Γεώργιο Μητροσύλη και π. Ιωάννη Μητροσύλη, τον επιχειρηματία κ. Μποζονέλο και τον παραγωγό κ. Μπουντούρη.

Μητρόπολη Άρτης: Ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων «ΚΑΤΑΦΥΓΗ»

Στόχος, η διαμόρφωση ενός καλυτέρου βιοτικού επιπέδου στη μικρή τοπική κοινωνία μας, με την στήριξη οικονομικά αδυνάμων, δίνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της αλληλεγγύης και αγάπης προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας:

«…Η τοπική μας Εκκλησία πάντοτε, με απλό και αθόρυβο τρόπο, ασκεί την ιερά αποστολή της φιλανθρωπίας, της θυσιαστικής αγάπης και προσφοράς, προς τους πάσχοντας και δοκιμαζομένους αδελφούς μας με τα Ιδρύματά της, τα Φιλόπτωχα Ταμεία της αγάπης, την κοινή προσπάθεια των Ιερέων και των πιστών μελών τής Ενορίας. Σήμερα απαιτείται μια εντατική και συντονισμένη προσπάθεια για να βοηθηθούν περισσότεροι συνάνθρωποί μας…

Με την κοινή προσπάθεια και συμμετοχή όλων των Ενοριών, την ευαισθητοποίηση όλων των Φορέων, την προσφορά των SUPERMARKET και άλλων καταστημάτων τροφίμων, πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι πολλοί συνάνθρωποί μας θα βοηθηθούν και θα βρουν μια ανακούφιση στη δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής μας…Προτιμήθηκε αυτός ο τρόπος προσφοράς, αντί των συσσιτίων, διότι στη μικρή μας πόλη δεν έχουμε αστέγους, οι οποίοι κυρίως έχουν ανάγκη συσσιτίου.

Αντιθέτως η προσφορά επαρκών τροφίμων θα βοηθήσει περισσοτέρους συμπολίτες μας…». Από το κάλεσμα αυτό της τοπικής Εκκλησίας μας δεν πρέπει να απουσιάσει κανένας. Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, λάδι, γάλα) και ειδών υγιεινής, που αρχίζει την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου εκάστου έτους στο Βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεώς μας, επί της οδού Σκουφά (Αρ. 91-93).

Η Τράπεζα τροφίμων φιλοξενείται πλέον σε κτήριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άρτης, στη διεύθυνση Στρατηγού Κατσιμήτρου 4 (περιοχή Τρίγωνο).

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.