Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη:

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, το πρωΐ, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ροβελίστης Άρτης χοροστάτησε στον Όρθρο, ελειτούργησε και εκήρυξε τον Θείο λόγο ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Ιερέα Θεοφάνη Δήμο, εφημέριο της ενορίας Τιμίου Προδρόμου Γιαννιωτίου Άρτης.

Μητρόπολη Άρτης: Απονομή οφφικίου στον Ιερέα Θεοφάνη Δήμο Μητρόπολη Άρτης: Απονομή οφφικίου στον Ιερέα Θεοφάνη Δήμο Μητρόπολη Άρτης: Απονομή οφφικίου στον Ιερέα Θεοφάνη Δήμο Μητρόπολη Άρτης: Απονομή οφφικίου στον Ιερέα Θεοφάνη Δήμο

Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο

Η αποστολή, το έργο και η διακονία προς τον πάσχοντα άνθρωπο που επιτελεί το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο είναι μεγάλη.
Εδρεύει στα Γραφεία της Μητροπόλεως και συντηρείται από τις προσφορές μικρές ή μεγάλες των πιστών της Μητροπόλεως.

Σημαντικό έσοδο για το Ταμείο αυτό είναι ο Έρανος της αγάπης που γίνεται κάθε χρόνο τις παραμονές των Χριστουγέννων.
Από το Ταμείο αυτό καλύπτονται καθημερινά διάφορες ανάγκες αναξιοπαθούντων κατοίκων της Μητροπόλεώς μας.

Υπεύθυνος: Αιδεσ/τος Πρωτοπρ. Αριστοφάνης Καραβασίλης
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη 10:00 με 12:00
Διεύθυνση: Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως, Τ.Κ. 47132, Άρτα
Τηλέφωνο: 2681027533

Γηροκομείο

Κτίστηκε το 1952 με πρωτοβουλία του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ (τότε Μητροπολίτου Άρτης) και με δωρεά του ζεύγους Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου. Λειτουργεί από το 1960 με την αγάπη και προσφορά των συμπατριωτών μας.

Το αρχικό κτήριο ήταν αρκετά μικρό και δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής. Έτσι αποφασίστηκε η προσθήκη νέου ορόφου και η ταυτόχρονη ανακαίνιση του υπάρχοντος (προϋπολογισμού 200.000.000 δρχ.)

Με τις δωρεές των αειμνήστων Γεωργίου και Ρωξάνης Μπουρνάκα, Νικολάου και Ευγενίας Παπανικολάου και Ελένης Ποντίκη, καθώς και με τις μικρές και μεγάλες προσφορές πολλών πατριωτών μας έγινε η ανέγερση του ορόφου, καθώς και η ανακαίνιση του παλαιού.

Βρίσκεται στην άνω πόλη της Άρτας δίπλα στην Ιερά Μονή Φανερωμένης και είναι δυναμικότητος 50 ατόμων. Αποτελεί την πιο ζεστή φωλιά για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι δέχονται πλούσια την θαλπωρή, την αγάπη, την συντροφιά της μάνας Εκκλησίας, όχι μόνο στα υλικά, αλλά και στα πνευματικά. Και ζεσταίνονται, και χαίρονται, και ζωογονούνται, και αγαπούν, και προσεύχονται, και μεγαλώνουν ώσπου να πετάξουν, σαν τα πουλιά στον Ουρανό, στη ζεστή φωλιά του Ουράνιου Πατέρα!

«Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά και καλήν απολογίαν».

Το αίτημα αυτό που πρέπει όλοι μας να το ζούμε και ακούοντάς το στην Εκκλησία να μας προβληματίζει θετικά, η τοπική μας Εκκλησία το πραγματοποίησε με την ίδρυση, ανακαίνιση και λειτουργία του Γηροκομείου.

Διοικείται από 7μελές Συμβούλιο στο οποίο προεδρεύει ο εκάστοτε Μητροπολίτης.

Διευθύντρια Ιδρύματος: κα. Νίκη Λένη
Υπεύθυνος επικοινωνίας: κ. Διονύσιος Διβάρης

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.