Αναφέρει ο Αργολικός Παλμός:

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην (Ηρα) Άργους ,τελέσθηκε η αρχαιοπρεπή θεία λειτουργιά του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου . Κατά την διάρκεια της νυχτερινής λειτουργίας είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του αγίου.

Την Παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου τέλεσε ο Ιερομόναχος π. Ιάκωβος Ψαραδέλλης , στη μέση του σολέα του Ιερού Ναού , όπως γινόταν τους πρώτους Χριστιανικούς αιώνες , για να μπορούν να δουν τα τελούμενα οι πιστοί και να συμμετέχουν συμπροσευχόμενοι στην Αρχαία αυτή Λειτουργία.

Η θεία λειτουργία του αγίου Ιάκωβου του Αδελφόθεου είναι μία από τις αρχαίες λειτουργίες, που τελούνταν στην Εκκλησία τους πρώτους αιώνες (όπως και η λειτουργία του αγίου ευαγγελιστή Μάρκου στην Αλεξάνδρεια και η λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών).

Προέρχεται από την περιοχή των Ιεροσολύμων και θεωρείται η αρχαιότερη σωζόμενη χριστιανική λειτουργία, αφού αποδίδεται στον άγιο Ιάκωβο, τον “Αδελφό του Κυρίου”. Από τον 4ο αιώνα μ.Χ., που επικράτησε η θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου σε όλη τη χριστιανική ανατολή, και αργότερα η θεία λειτουργία του αγ. Ιωάννη του Χρυσόστομου, οι αρχαιότερες τοπικές λειτουργίες υποχώρησαν.

Μητρόπολη Αργολίδος: Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Ιακώβου Μητρόπολη Αργολίδος: Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Ιακώβου Μητρόπολη Αργολίδος: Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Ιακώβου

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.