Αναφέρει η Μητρόπολη:

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάσθηκε η μνήμη των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στην περιοχή Αγίας Τριάδας (Μέρμπακα) του δήμου Ναυπλιέων. Πρόκειται για ένα εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στους Αγίους Ιωακείμ και Άννη .

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός, ιερουργούντος του πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Μητροσύλη. Αμέσως μετά το πέρας του εσπερινού και του θείου κηρύγματος, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνος των Θεοπατόρων πέριξ του ναού.

Το Εκκλησάκι είναι χτισμένο πάνω στα χαλάσματα παλαιότερου Ναού, ίσως και της Βυζαντινής περιόδου, βάση προφορικών μαρτυριών, ενώ γύρω του υπάρχουν απομεινάρια αρχαιοελληνικού Ναού. Στα χαλάσματα του αρχικού Ναού βρέθηκε μία παλαιά εικόνα των Ιωακείμ και Άννης. Ο σημερινός Ναός που ανεγέρθηκε το 1950 και αφιερώθηκε στην Αγίους Άννα και στον Ιωακείμ . Γύρω από τον ναό η περιοχή είναι πνιγμένη στις πορτοκαλιές.

Η σύναξη των δικαίων γονέων της Υπεραγίας Θεοτόκου, σύμφωνα με την αρχαία εκκλησιαστική , παράδοση, ορίστηκε την επομένη του γενεσίου της Θεοτόκου, για τον λόγο ότι αυτοί έγιναν πρόξενοι της παγκόσμιας σωτηρίας με την γέννηση της αγίας θυγατέρας τους. «Τελεῖται δὲ ἡ σύναξις αὐτῶν ἐν τῷ ἑξαέρῳ οἴκῳ τῆς Θεοτόκου, πλησίον τῆς μεγάλης ἐκκλησίας ἐν τοῖς Χαλκοπρατείοις».

Μητρόπολη Αργολίδος: Εορτή μνήμης των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στην περιοχή Αγίας Τριάδας Μητρόπολη Αργολίδος: Εορτή μνήμης των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στην περιοχή Αγίας Τριάδας Μητρόπολη Αργολίδος: Εορτή μνήμης των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στην περιοχή Αγίας Τριάδας Μητρόπολη Αργολίδος: Εορτή μνήμης των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στην περιοχή Αγίας Τριάδας Μητρόπολη Αργολίδος: Εορτή μνήμης των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στην περιοχή Αγίας Τριάδας

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.