Όπως αναφέρει η Μητρόπολη:

Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αργολίδας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) στην Πυργέλα Άργους.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Ιερέας π. Ιωάννης Παπαδημητρίου, ενώ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών Κωνσταντίνος Μπέγκος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Γιάννης Γαληνός.

Ο Διευθυντής του σχολείου Σωτήρης Ταραντίλης μαζί με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς καλωσόρισαν τους μαθητές και τους ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά.

Το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αργολίδας είναι ένα Επαγγελματικό Σχολείο που απευθύνεται σε ΑΜΕΑ.

Ιδρύθηκε το 2001 με το ΦΕΚ 1640/τ.Β’/10-12-2001. Τα εργαστήρια που είχε στο ξεκίνημά του ήταν αυτό της Χειροτεχνίας και Φυτικών & Ζωϊκών Προϊόντων.

Στη συνέχεια με το ΦΕΚ 1248/τ.Β’/24-09-2002, το εργαστήριο Φυτικών & Ζωϊκών Προϊόντων αντικαταστάθηκε με αυτό της Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής για να ξαναπροστεθεί αργότερα με το ΦΕΚ 1400/τ.Β’/13-09/2004.

Μπορεί κάποιος να εγγραφεί στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, εάν έχει ολοκληρώσει την Πρωτοβάθμια Γενική ή Ειδική Εκπαίδευση και έχει σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες οι οποίες έχουν διαπιστωθεί από το αρμόδιο ΚΕΔΔΥ.

Η φοίτηση στο ΕΕΕΕΚ διαρκεί από 5 έως 8 χρόνια και έχει υποχρεωτικές παρουσίες.

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ διδάσκονται μαθήματα Γενικής Παιδείας (όπως Γλώσσα, Μαθηματικά, Γυμναστική, Μουσική) ενώ παράλληλα αποκτούν γενικές – ακαδημαϊκές δεξιότητες, κοινωνικές δεξιότητες, δεξιότητες ανεξάρτητης διαβίωσης, προεπαγγελματικές – επαγγελματικές δεξιότητες. Επιπλέον, οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ παρακολουθούν και εργαστηριακά μαθήματα (Φυτικής & Ζωϊκής παραγωγής, Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική, Χειροτεχνία).

Αποφοιτώντας ένα παιδί από το ΕΕΕΕΚ αποκτά Απολυτήριο εργασιακά ισότιμο με το Απολυτήριο Γυμνασίου, το οποίο όμως δεν επιτρέπει τη συνέχιση των σπουδών στο Λύκειο. Αποκτά επίσης πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 1.

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.