Αναφέρει η Μητρόπολη:

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ο οποίος στο τέλος αναφέρθηκε στην ευαγγελική παραβολή της ημέρας του άφρονος πλουσίου και επεσήμανε πως ο άφρων της παραβολής είναι αυτός που στις μέρες μας θα λέγαμε νοικοκύρης άνθρωπος, που όμως ο Χριστός τον κρίνει για την ακόρεστη μανία συλλογή υλικών αγαθών η οποία στο τέλος του είναι παντελώς άχρηστη καθώς αιφνιδίως πεθαίνει.

Παραλλήλισε δε το νόημα της παραβολής με το προκείμενο μνημόσυνο των νέων -κυρίως- αδελφών μας που αιφνίδια σε ένα τροχαίο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους και είπε πως πολλές φορές κάνουμε όνειρα και συγκεντρώνουμε πλούτη, αλλά μια μοιραία στιγμή όλα χάνονται. Ευχήθηκε δε σε όλους τους συγγενείς των αειμνήστων αδελφών μας, ο Θεός να τους δίνει δύναμη να αντέχουν καθημερινά τον πόνο της απώλειας των αγαπημένων τους προσώπων.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και γίνεται κάθε τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Συγκίνηση στο Μνημόσυνο για τα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Συγκίνηση στο Μνημόσυνο για τα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Συγκίνηση στο Μνημόσυνο για τα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.