Αναφέρει η Μητρόπολη:

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, εορτή του Αγίου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος.

Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Ανθίμου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για την παρουσία του στον εορταστικό εσπερινό και επεσήμανε πως στην Εκκλησία η ονομαστική εορτή του επισκόπου είναι αφορμή προσευχής και πνευματικής χαράς μέσω των ακολουθιών του εσπερινού, του όρθρου και της θείας λειτουργίας. Παρακάλεσε δε το ποίμνιό του να προσεύχεται για τον επίσκοπό του να του δίνει ο Θεός φώτιση να συνεχίζει το δύσκολο έργο της διαποιμάνσεως της ακριτικής μας Μητρόπολης.

Το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Πλήθος κόσμου και οι πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες της περιοχής μας παρακολούθησαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Λαμπάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Μενεξίδης, ο Στρατηγός της 12ης Μεραρχίας κ. Κούκκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κουτούζος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Κούκουρας και άλλοι εκπρόσωποι της Πολιτείας, του Στρατού, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και των τοπικών υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του επί επταετία Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως π. Χριστοδούλου Καραθανάση. Ο χειροτονούμενος στον λόγο του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για όσα πνευματικά εφόδια του προσέφερε κατά τα χρόνια της διακονίας του και έκανε λόγο για την προοπτική της ιερωσύνης στην σύγχρονη εποχή.

Στην αντιφώνησή του προς τον χειροτονούμενο ο Μητροπολίτης του ευχαρίστησε τον αρχιδιάκονό του για την παρουσία του καθ’ όλη τη διάρκεια της διακονίας του και του εφέστησε την προσοχή του και την αγάπη που οφείλει να δείξει προς το νέο ποίμνιο στην ενορία του Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως στην οποία θα τοποθετηθεί. Ακολούθως χειροθέτησε τον νέο πρεσβύτερο σε Αρχιμανδρίτη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο Μητροπολίτης δεχόταν ευχές του ποιμνίου του στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως.

Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ονομαστήρια και χειροτονία Αρχιδιακόνου Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ονομαστήρια και χειροτονία Αρχιδιακόνου Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ονομαστήρια και χειροτονία Αρχιδιακόνου Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ονομαστήρια και χειροτονία Αρχιδιακόνου Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ονομαστήρια και χειροτονία Αρχιδιακόνου Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ονομαστήρια και χειροτονία Αρχιδιακόνου Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ονομαστήρια και χειροτονία Αρχιδιακόνου Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ονομαστήρια και χειροτονία Αρχιδιακόνου Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ονομαστήρια και χειροτονία Αρχιδιακόνου Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ονομαστήρια και χειροτονία Αρχιδιακόνου Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ονομαστήρια και χειροτονία Αρχιδιακόνου Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ονομαστήρια και χειροτονία Αρχιδιακόνου Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ονομαστήρια και χειροτονία Αρχιδιακόνου Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ονομαστήρια και χειροτονία Αρχιδιακόνου Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Ονομαστήρια και χειροτονία Αρχιδιακόνου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.