Όπως μας πληροφορεί η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος. Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 17 Ιουνίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Γεμιστή.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα χειροτονήσει εις διάκονον τον συμπατριώτη μας κ. Γεώργιο Μπαρμπούδη.

Ο π. Μπαρμπούδης κατάγεται από τη Γεμιστή και είναι άγαμος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τις Ιερές Μητροπόλεις στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Η ιστορική απαρχή της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως ανάγεται στην πρώτη εκκλησιαστική ζωή της αρχαίας Τραϊανουπόλεως. Τα ερείπια της πόλεως αυτής σώζονται σήμερα γύρω από τις ονομαστές ομώνυμες ιαματικές πηγές και σε απόσταση 12 χιλιομέτρων Β.Α. της Αλεξανδρουπόλεως. Το 161 μ.Χ. είναι το έτος του πρώτου μαρτυρίου, της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας, η οποία καταγόταν από την Τραϊανούπολη. Η επιστημονική θεολογική έρευνα θεωρεί την μάρτυρα Γλυκερία αναμφισβήτητο ιστορικό πρόσωπο και το μαρτύριό της αληθινό.

Σήμερα η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως έχει 61 ενορίες, 3 Ιερά Προσκυνήματα, 2 Ιδρυματικούς Ναούς, 2 Ιερές Μονές, 3 φιλανθρωπικά ιδρύματα και 20 ναούς κοιμητηρίων. 80 κληρικοί ευαγγελίζονται και αγιάζουν τον ευσεβή λαό μας. Οι ανοικοδομηθέντες εκ θεμελίων ιεροί ναοί, τα ιδρύματα χριστιανικής αγάπης και κοινωνικής αποστολής, το Πνευματικό Κέντρο, το εκκλησιαστικό Μουσείο και το επισκοπείο, ως κύριος άξονας κάθε πνευματικής και διοικητικής μέριμνας της τοπικής εκκλησίας μας, συντελούν στη συνέχιση και στην αύξηση του πολυμερούς έργου της Μητροπόλεως για την σωτηρία ψυχών και την δόξα του ονόματος του Αγίου Θεού.

Η Εκκλησία συνεχίζει την αποστολή της στην Θράκη. Αποστολή πνευματική, κοινωνική, πολιτιστική και εθνική. Και μάλιστα σε μία εποχή γεμάτη από προβληματισμούς και αναταράξεις.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.