Εκκλησία Ουκρανίας: Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Τσερκασί και Κανέβ Θεοδόσιος, της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε πως «η αναγνώριση των Ουκρανών σχισματικών έγινε βάσει μακρόπνοου σχεδίου.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαί­ος επέβαλε την αναγνώριση των σχισματικών της Ουκρανίας, γιατί θέλει να ανακόψει όλους τους αντίθετους με την ενότητα μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι: “Αν μιλάμε για την διολίσθηση προς το Βατικανό εκείνου του τμήματος του ακόμα Ορθόδοξου κόσμου, το οποίο όμως έχει ήδη πάρει το δρόμο του σχίσματος, τότε ο λόγος είναι προφανής σε όλους. […] όλη αυτή η περιπέτεια με την λεγόμενη “Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας”, να ξεκίνησε με μοναδικό σκοπό να ρίξουν, όπως φαίνεται, τις (ηθικές) αρχές των Κανονικών Εκκλησιών, οι οποίες δεν θα επέτρεπαν στο Φανάρι να πλησιάσει πιο γρήγορα το Βατικανό. Δεν θα εκπλαγώ εάν σε 10-15 χρόνια γίνουμε μάρτυρες της κοινωνίας του Φαναρίου και των δορυφόρων του με τους Καθολικούς, πράγμα το οποίο πολλοί ορθόδοξοι αναλυτές ήδη διακηρύσσουν ανοιχτά”» (Ιστ. Ορθόδοξος Τύπος)!

Αυτή είναι δυστυχώς η τραγική αλήθεια, όσες Εκκλησίες δεν θα συγκατατεθούν για την «ένωση των εκκλησιών», θα απομονωθούν και θα κηρυχτούν «αιρετικές» και «σχισματικές», για να κάνουν την «ένωση» οι «κανονικές», με πρωτοστατούσα αυτή του «σβησμένου» Φαναρίου! Οψόμεθα το 2025!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.